Korpus kakaový z cca 6 vajec, pařížská šlehačka z 600g šlehačky a 300g čokolády, čerstvé jahody do náplně, nutela na potření korpusu pod potah, potaženo a zdobeno Pastou Dama Top, tečky a písmenka z bílkové polevy. Průměr 26cm, výška cca 6cm, váha cca 2,3kg.


Tzv. „mantinely“ z koprusu, aby se náplň nedotýkala potahu dortu. Některé krémy (ty s vysokým obsahem vody) potahovku nežádaně rozpouštějí.

A ještě fotka z procesu přenosu hotového dortu z pracovní podložky na finální podnos – po potažení a začištění, před finálním dekorováním. Ano, vidíte dobře, dort běžně otáčím vzhůru nohama a zpátky 🙂



2 komentáře to 'Čokoládový s kalami k výročí – mantinely z korpusu'
10. 4. 2011
Ten je tak něžný a nádherný! Máš můj obdiv s tím překlápěním potaženého korpusu 🙂 mi přijdou ty dorty jak živé a jak je jednou položím na podložku a naplním už s ním nehýbu, možná tak s dortem který má jen máslový krém, ale ty dělám minimálně 🙂
24. 4. 2011
jak z poculánu :o) opravdu velmi jemný a něžný