
… aneb co se zbylým čokoládovým krémem…
Suroviny: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 5 lžic slunečnicového oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup: vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a ještě zašleháme. Pak postupně přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozetřeme na pečící papír na plechu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180stupňů Celsia 12 minut. Po upečení vyndáme, chvilku počkáme, ale ještě horké těsto dlouhým nožem oddělíme od papíru a smotáme za pomoci papíru, na kterém jsme těsto pekli. Smotané necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a plníme.
Náplň: V tomto případě jsem roládu potřela Frutafillem tropical, asi 3 lžíce (ale můžeme použít i pomerančový džem, případně i meruňkovou marmeládu), na něj jsem rozetřela zbytek krému, co mi zbyl z dortu, doprostřed naskládala mesíčky pomeranče oloupané ze slupiček a smotala. Potřela zbylým krémem a posypala balíčkem mandlových lupínků (80g).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tip: Při práci na roládě mám pod ní kromě „pracovního“ papíru určeného k umatlání ještě úzký proužek papíru určený k přenášení. |
Tip: Při posýpání rolády si pomáhám plastovou podložkou určenou k modelování z běžného papírnictví. |
Dobrou chuť!






Tip: Při práci na roládě mám pod ní kromě „pracovního“ papíru určeného k umatlání ještě úzký proužek papíru určený k přenášení.
Tip: Při posýpání rolády si pomáhám plastovou podložkou určenou k modelování z běžného papírnictví.

1 komentář to 'Pomerančová roláda s čokoládovým krémem a mandlemi'
11. 7. 2011
Vypadá nádherně! Sezónně mi sedí spíš k zimě, ale určitě ji někdy spáchám 🙂 Jen z té rolády samotné mám pořád ještě trošku vítr, zkoušela jsem zatím jen jednua ta se teda vůbec nepovedla, trhala se a nešla zamotat, potvora jedna. Ale je fakt, že při takovém chytrém zdobení mandlovými lupínky by to nešlo ani poznat 🙂