dsc_9562_rolada_fin_640w

… aneb co se zbylým čokoládovým krémem…

Suroviny: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 5 lžic slunečnicového oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup: vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a ještě zašleháme. Pak postupně přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozetřeme na pečící papír na plechu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180stupňů Celsia 12 minut. Po upečení vyndáme, chvilku počkáme, ale ještě horké těsto dlouhým nožem oddělíme od papíru a smotáme za pomoci papíru, na kterém jsme těsto pekli. Smotané necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a plníme.

Náplň: V tomto případě jsem roládu potřela Frutafillem tropical, asi 3 lžíce (ale můžeme použít i pomerančový džem, případně i meruňkovou marmeládu), na něj jsem rozetřela zbytek krému, co mi zbyl z dortu, doprostřed naskládala mesíčky pomeranče oloupané ze slupiček a smotala. Potřela zbylým krémem a posypala balíčkem mandlových lupínků (80g).

dsc_9406_rolada_350w dsc_9409_eolada_350w
dsc_9413_rolada_350w dsc_9419_rolada_350w
dsc_9423_rolada_350wTip: Při práci na roládě mám pod ní kromě „pracovního“ papíru určeného k umatlání ještě úzký proužek papíru určený k přenášení. dsc_9428_rolada_350wTip: Při posýpání rolády si pomáhám plastovou podložkou určenou k modelování z běžného papírnictví.

Dobrou chuť!

dsc_9434_rolada_640w