Je libo odlehčený svatební dort? Prosím:

Příprava dortu se odehrála na motivy tohoto receptu v 1,5-dávce a namísto piškotů byl upečený světlý korpus ze 3 vajec. Ano, banány jsou uvnitř, nahoře ozdobeno hrozny bez pecek z Řecka a na bocích plátky bílé plastické čokolády. Dort váží 4,1kg.




16 komentářů to 'Tvarohovo-jogurtové srdce s hrozny a čokoládou'
25. 9. 2010
Všichni chválí ten dort s kalami, ale toto tvarohovo-jogurtové srdce si také zaslouží velkou pochvalu. Dort byl lahodný, nádherný a rychle se po něm zaprášilo, což hovoří za vše.
25. 9. 2010
A taky to byl moc dobrý nápad připravit alternativu pro svatebčany, kteří nepreferují krémové dorty!
26. 9. 2010
manžel (bratr ženicha) si jen pomlaskával 🙂 takže v naší rodince to rozhodlo o dalším odběru dortu 🙂 dcera už má vybraný ale jiný (na říjen), takže pro manžu na léto rozhodně tento tip 🙂 dortíku
27. 9. 2010
dort vypadá nádherně
29. 9. 2010
Tak tenhle dort mě opravdu dostal do kolen!!! Škoda, že už mám po svatbě, protože tohle by byl opravdu ideální svatební dortík pro mě. Nemám ráda těžké krémy, ale tohle – s lehoučkým krémem, plný ovoce a s křupavou čokoládou – tomu říkám labužnické nebe! 🙂
Jak jsi, rybičko, vyráběla prosím tu krásnou čokoládovou obrubu? Ta je totiž vážně krásná.
29. 9. 2010
Tu obrubu někdy nafotím, ale prakticky je to stejné jako u tohoto dortu: http://www.urybicky.cz/2009/11/pistaciovy-slehackovy/ – akorát jsem použila jen bílou čoko a lila tlustší vrstvu, aby se mi to lépe krájelo a nelámalo – je třeba to řezat hodně horkým nožem – jeden nůž na plotně ve vroucí vodě a druhý v akci. Utírat je utěrkou a střídat. To je celé.
7. 3. 2011
Můžu se zeptat, to srdce se dělá potom upečené už bez formy? na korpus se nanáší krém? Děkuji
7. 3. 2011
Nene, v žádném případě ne bez formy, forma musí být, aby šlehačkový krém se ztužovačem zatuhnul v požadovaném tvaru, tj hezky kolmo k podložce ve tvaru srdce. Na takový dort je potřeba forma beze dna (ráfek), po upečení těsta se testo z formy vyndá, položí na finální podložku, čistá forma se nasadí zpět na korpus, naplní krémem a nechá zatuhnout. Po důkladném zatuhnutí se dort opět objede kolem ráfku nožem, tím se oddělí od formy, která se pak opatrně vyvlékne z dortu směrem nahoru. Teprve potom se zdobí boky čokoládou a vrch dortu…
7. 3. 2011
a kde prosím, takovou formu seženu? Můžeš mi poradit?
7. 3. 2011
Domácí potřeby? Nějaký e-shop? Jmenuje se to „forma bez dna“ nebo „ráfek“.
7. 3. 2011
Díky, hned něco vyhledám. 🙂
7. 3. 2011
už jsem něco objevila, je velká 240mm a asi ani ne tak drahá??? 79,-kč
8. 3. 2011
Jo, ta cena by mohla odpovídat, určitě jsou i dražší…
12. 3. 2011
Tak nwm co jsem udělala špatně, mám v krému hrudky. Nejdříve jsem vyšlehala šlehačku, do ní zamíchala tvaroh a pak po trochách ztužovač. Šlehala jsem el. šlehačem na 1.stupeň???? Poraď kde je chybička. Děkuji
14. 3. 2011
A byly to hrudky čeho? Tvarohu nebo ztužovače? Hrudky se občas přihodí, při prvním pokusu se ani nedivím. Zkuste příšte ztužovač zamíchat s vodou vlažnou, nebo mírně teplou, ne studenou a až teprve ve chvíli, kdy máte šlehačku vyšlehanou s tvarohem, prostě až ve chvíli, kdy ho chcete dát do hmoty. Aby nezačal tuhnout dřív. Ve studené vodě se tuhnutí také může uspíšit a pak mohou vznikat hrudky ztužovače.
6. 1. 2013
Tenhle dort je úžasný. Děláte dorty na zakázku?