
Tato buchtička nás před nedávnem velmi okouzlila v práci v podání naší kolegyně „Velkého Kolouška“, od které mám samozřejmě i recept. Malinko jsem si ho upravila…
Suroviny na těsto: 4 vejce, 160g moučkového cukru, 1 velký vanilkový cukr (20g), 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva
Suroviny na náplň: 1/2l mléka, 1 vanilkový pudink, 3 lžíce krystalového cukru
Suroviny na dokončení: 400ml kysané smetany, škořice nebo kakao na poprášení na závěr
Postup: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pevné pěny (trvá to minimálně 5 minut na nejvyšší rychlost), přidáme olej a znovu přešleháme. Pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mouku už jen lehce zamícháváme vařečkou nebo stěrkou. Určitě ji nepřidávejte najednou, ale na 3-4x postupně. Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem.
Uvaříme pudink podle postupu na pytlíčku a ještě horký ho nalijeme pramínkem na těsto třeba do tvaru mřížky. Nemícháme! Vložíme do vyhříté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia po dobu 15 minut, vyšší teplotu (než obvyklých 180 stupňů) volíme proto, aby nám těsto rychle hezky naběhlo. Při nižší teplotě pečeme trošku déle.
Mírně vychladlý moučník, ovšem určitě ještě teplý, potřeme kysanou smetanou a jemně posypeme skořicí. Podáváme pak až vychladlé – lépe se krájí.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |









8 komentářů to 'Pudinková buchta'
19. 6. 2011
Podobnou dělám a hned se po ní zapráší!! Je výborná.
23. 6. 2011
Rybičko, u nás se této buchtě říká „Margot buchta“ – na závěr ji posypeme strouhanou Margot tyčinkou!
23. 6. 2011
🙂 u nás se zase buchta Margotka peče podle tohoto receptu: http://www.urybicky.cz/2009/06/babovka-margotka/ S tímto pudinkovým dezertem by se nám to pěkně pletlo 🙂
24. 6. 2011
Tak tuhle pudingovou buchtu taky znám, je fakt supúer a je pravda, že pro zkoušení samých nových věcí jsem na ni úplně zapomněla, takže díky moc za připomenutí, budu ji někdy muset upéct, protože ta chu´t je prostě super! Jinak je skvělé udělat třeba kakaové těsto a polít vanilkovým pudingem (a zaksysanku posypat nahrubo strouahnou čokoládou), nebo naopak na světlé těsto nalít čokoládový puding.
24. 6. 2011
Madlo, přesně tyto varianty se chystám v brzké době také vyzkoušet!
27. 6. 2011
Tak jsem ji pekla v neděli a dneska už zbývá jen třetina 🙂 Těsto jse udělala kakaové, na to jsem nalila domácí karamelový puding (tzn. kupovaný puding jsem nahradila adekvátním množstvím Gustinu a dosladila třtinovým cukrem), ještě horké jsem potřela zlehka oslazenými zakysankami, posázela čerstvými jahodami a posypala nahrubo mletou hořkou čokoládou. A je to fakt úžasné, musím se ovládat, abych pořád nechodila užírat 🙂
1. 10. 2011
Moc děkuji za inspiraci, pro mě jako začínající kuchařku je tato stránka hotový poklad. Buchtička je senzační, doma se po ní zaprášilo.
26. 7. 2012
Zrovna jsem si dala kousek ke kávičce, akorát do těsta jsem přidala 2 lžíce kakaa a puding jsem použila kokosový – opravdu luxus! 🙂 Všem doporučuji!