dsc_9047_pud_fin_640w

Tato buchtička nás před nedávnem velmi okouzlila v práci v podání naší kolegyně „Velkého Kolouška“, od které mám samozřejmě i recept. Malinko jsem si ho upravila…

Suroviny na těsto: 4 vejce, 160g moučkového cukru, 1 velký vanilkový cukr (20g), 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva

Suroviny na náplň: 1/2l mléka, 1 vanilkový pudink, 3 lžíce krystalového cukru

Suroviny na dokončení: 400ml kysané smetany, škořice nebo kakao na poprášení na závěr

Postup: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pevné pěny (trvá to minimálně 5 minut na nejvyšší rychlost), přidáme olej a znovu přešleháme. Pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mouku už jen lehce zamícháváme vařečkou nebo stěrkou. Určitě ji nepřidávejte najednou, ale na 3-4x postupně. Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem.

Uvaříme pudink podle postupu na pytlíčku a ještě horký ho nalijeme pramínkem na těsto třeba do tvaru mřížky. Nemícháme! Vložíme do vyhříté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia po dobu 15 minut, vyšší teplotu (než obvyklých 180 stupňů) volíme proto, aby nám těsto rychle hezky naběhlo. Při nižší teplotě pečeme trošku déle.

Mírně vychladlý moučník, ovšem určitě ještě teplý, potřeme kysanou smetanou a jemně posypeme skořicí. Podáváme pak až vychladlé – lépe se krájí.

dsc_9006_pud_sleh_350w dsc_9016_pud_mouka_350w
dsc_9023_pud_plech_350w dsc_9024_pud_upeceno_350w
dsc_9030_pud_smetana_350w dsc_9034_pud_skor_350w

dsc_9035_pud_plech_fin_640w