
Plněno jahodovou šlehačkou s vrstvou jahodového frutafillu. Světlý korpus. „Potah“ bílá čokoláda, ozdoby čokotransfer a marcipán. Váha přes 1,6kg. Průměr 25cm.

Plněno jahodovou šlehačkou s vrstvou jahodového frutafillu. Světlý korpus. „Potah“ bílá čokoláda, ozdoby čokotransfer a marcipán. Váha přes 1,6kg. Průměr 25cm.
11 komentářů to 'Čokoládový jahodový pro Klárku'
1. 12. 2009
Naše milá Rybičko, děcka kulila očka a všichni přemýšleli, kdože si dal práci a obrázky na dort nakreslil….. no, musela jsem ten fígl nakonec prozradit:O)
Dortík byl ňami, ňam a moc děkujem.
6. 12. 2009
Teda, to je krásný dort! To musela malá oslavenkyně opravdu koukat, když jí na dortu přistály tak roztomilí méďové. Mám jen dotaz – jak složitá a pracná je práce s čokotransferem? Vypadá to opravdu nádherně a já bych se o něco podobného chtěla pokusit až bude mít syn první narozeniny, ale bojím se, abych neupatlala celou kuchyň a potažmo i sebe 🙂 Nejsem totiž moc zručná na zdobení…
6. 12. 2009
Madlo, myslím, že čokotransfer na vršek dortu je jednodužší než pěkně polít boky dortu. Příště budou boky určitě něčím sypané a ne takhle hladké. A popatlání kuchyně se bráním velkým pečícím papírem rozloženým na ploše. Vše co nakape se dá z papíru po zatuhnutí lehce sloupnout a vhodit zpět do kastrůlku. A až je po všem, papír se vyhodí a kuchyň zůstává jakž takž…
8. 12. 2009
Děkuju moc za tipy. Takže jestli tomu dobře rozumím, tak na tu obrázkovou fólii se nalije rozpuštěná čokoláda, nechá se v lednici ztuhnout a pak se s fólie sloupne a přenese na dort? A nepopraská to? nebo se to přenáší i s tou fólií (jinak si nedovedu představit jak se otiskne barva z těch vzorů). To jsou otázky, že…V tomhle jsem opravdu pole neorané, takže budu ráda za každou radu.
9. 12. 2009
Ano, na folii se naleje cokoláda, ale ne uplne vroucí a roztirat opatrne, pri moc horke cokolade a neopatrnem roztirani by se mohl rozetrit i roztopeny obrazek pod cokoladou. A nadelat smouhy.
Delala jsem ted dva cokotransfery na povrch a kazdy jinym postupem a nejlepsi je polit dort polevou a na polevu polozit folii obrazkem dolu, cili na cokoladu. Pekne pritlacit, aby nebyly bublinky. Prenaseni zatuhle cokolady je take mozne, ale uz neprilne k dortu, coz by ani nevadilo, jen nevim, co to bude delat pri krajeni – ovsem pri krajeni je to uz jedno, v briskach se nam to stejne smicha dohromady 😀
Ja dokonce prenasela folii s tekouci cokoladou, coz opravdu neni ono a pravdepodobnost zaflakani kuchyne cokoladou je vysoka… Hmm, kdyz ja si musim zkusit vsechno…
9. 12. 2009
rybičko, díky moc za radu, tak já do toho půjdu! Malje má narozeniny až v dubnu, tak snad do té doby nestratím odvahu 🙂 Ještě jednou díky moc za rady, ohromně si toho vážím.
15. 12. 2009
Joa ještě mám poslední (ale zato nejhloupější) dotaz. ta fólie se dá použít opakovaně, nebo jen jedenkrát, Díky moc za odpověď.
15. 12. 2009
Madlo, jednou. Ten obrázek se definitivně a nenávratně obtiskne a fólie zůstane čistá. Dá se teda použít třeba po nastříhání na proužky při modelování čokoládové mašle, nebo na jiné experimenty, je totiž dost pevná, takže já jí pak i čistou „spotřebuju“ napodruhé recyklovaně 😀
17. 12. 2009
Rybičko, děkuju moc za odpovědi, já jsem si to myslela, jen jsem si nebyla jistá. Uvidíme v dubnu, jak se mi můj první čokotransfer povede 🙂 Tak ještě jednou díky moc!
25. 2. 2010
holky jste šikulky
25. 2. 2010
já zatím jen koukám a čtu, ale díky vašemu textu jsem si folii taky objednala a vyzkouším ji a docela se těším