Tom má rád tvarohové a šlehačkové dorty. Hlavně bez máslového krému.

Korpus je ze 4 vajec /+120g cukru, 120g polohrubé mouky a 1 lžička prášku do pečiva/ se 4 lžícemi oleje a ochucený 2 polévkovými lžícemi pistáciového Compoundu (Zeelandia). Proříznutý jednou, promazaný meruňkovou marmeládou (Homemade) a nahoru navršená rostlinná slazená šlehačka Uniwhip (Almeco) /200ml/, vyšlehaná s neutrálním ztužovačem Lilly (Irca) /50g+50g vody/, ochucená 4 lžícemi pistáciového Compoundu (Zeelandia). Compound je aroma, neboli ochucovač do těst, krému a šlehaček a obsahuje i kousky ořechů.
![]() |
![]() |
Na ozdobení jsem použila tmavou a bílou polevu v pecičkách (Irca) a fólii s plastickým dekorem. Nejprve se lžíce tmavé čokolády rozlije na fólii, rozetře gumovou stěrkou do všech záhybů. Pak se fólie přelije bílou čokoládou. Po zatuhnutí se fólie z čokolády sloupne.
![]() |
![]() |
Na finální dozdobení jsem použila 2 lžíce pistáciového toppingu (Irca), vyšlehanou rostlinnou šlehačku a úlomky dvoubarevné zdobené čokolády.







3 komentáře to 'Pistáciový šlehačkový dort Tomovi'
16. 11. 2009
Rybičko, Ty jsi kouzelnice, to je nádhera! A musela to být chuťovka, mňam! 🙂
19. 11. 2009
Teda, to vypadá vážně úžasně! Hned bych si dala kousek…a myslím, že u jednoho bych nezůstala. Moc krásné a určitě moc chutné.
20. 9. 2012
Dibrý den, chtěla bych se zeptat kde se dá sehnat ten pistáciový topping. Koukala jsem na netu a nikde jsem nic nenašla. Předem děkuji za odpověd a zároven moc chválím vaše dorty i jiné pečení jsou nádherné. Pro mě veliká inspirace 🙂