dsc_9117_obed_fin_640w

Dnešní oběd zhodnotil náš nejstarší syn Radeček slovy: „Je to škaredé, ale jinak je to moc dobré!“

Suroviny na pažitkové brambory:

1,5-2kg brambor, velká hrst pažitky nebo jiných bylinek, 100ml olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička granulovaného česneku

Postup: Brambory očistíme, nakrájíme podén a čtvrtiny, pažitku nasekáme a smícháme s olejem, česnekem a solí. V míse nebo hrnci promícháme brambory s pažitkovým olejem a nasypeme na pekáč s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200ctupňů Celsia po dobu 40-50 minut. Asi po 15-20 minutách brambory zakryjeme alobalem, který zatížíme vařečkou, aby brambory nebyly příliš spálené.

dsc_9056_pazitka_350w dsc_9070_olejpaz_350w
dsc_9062_brambory_350w dsc_9078_bramhrnec_350w
dsc_9082_plechpred_350w dsc_9096_plechpo_350w

Suroviny na špízečky (10-12ks):

500-600g kuřecích řízků (já měla stehenní, můžou být i prsní), 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 5-6 špejlí, sůl, kořenící směs na drůbež, kostka slepičího bujónu

Postup: Maso nakrájíme a stejně velké kousky, papriku taky, napichujeme střídavě na špejli, kterou pak zkrátíme podle potřeby. Osolíme, okořeníme a orestujeme ze všech stran – restuju rovnou v teflonovém hrnci, kde je pak i dusím. Orestované podlejeme vodou, rozdrobíme kostku bujónu a dusíme ještě 10-15 minut pod pokličkou.

dsc_9088_spi_350w dsc_9103_spi_350w