
Dnešní oběd zhodnotil náš nejstarší syn Radeček slovy: „Je to škaredé, ale jinak je to moc dobré!“
Suroviny na pažitkové brambory:
1,5-2kg brambor, velká hrst pažitky nebo jiných bylinek, 100ml olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička granulovaného česneku
Postup: Brambory očistíme, nakrájíme podén a čtvrtiny, pažitku nasekáme a smícháme s olejem, česnekem a solí. V míse nebo hrnci promícháme brambory s pažitkovým olejem a nasypeme na pekáč s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200ctupňů Celsia po dobu 40-50 minut. Asi po 15-20 minutách brambory zakryjeme alobalem, který zatížíme vařečkou, aby brambory nebyly příliš spálené.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Suroviny na špízečky (10-12ks):
500-600g kuřecích řízků (já měla stehenní, můžou být i prsní), 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 5-6 špejlí, sůl, kořenící směs na drůbež, kostka slepičího bujónu
Postup: Maso nakrájíme a stejně velké kousky, papriku taky, napichujeme střídavě na špejli, kterou pak zkrátíme podle potřeby. Osolíme, okořeníme a orestujeme ze všech stran – restuju rovnou v teflonovém hrnci, kde je pak i dusím. Orestované podlejeme vodou, rozdrobíme kostku bujónu a dusíme ještě 10-15 minut pod pokličkou.
![]() |
![]() |









