Světlý korpus ze 2 vajec, forma o průměru 22cm, meruňková marmeláda, šlehačkový krém ztužený neutrálním ztužovačem a dochucený Pastou Bitter Lemon. Ozdobeno limetkou a želatinou přibarvenou gelovou barvou. Zdobeno plátky čokolády s dekorem. Váha cca 1,42kg.
A tady stejný dort 25.6.2011:
5 komentářů to 'Citronový dort s želatinou a čokoládou'
28. 2. 2011
Krásný a elegantní lehoučký dortík. Hned bych si dala!
15. 9. 2011
mohu se zeptat na přesný krém – kolik šlehačky, ztužovače ……
díky
15. 9. 2011
Přesný? Přesně je to dáno poměrem ztužovač vs. šlehačka. Každý výrobce má poměry ředění nastavené jinak. Dochucovací pasta má taky své doporučené dávkování. A taky záleží na velikosti dortu, průměr, jestli chcete vrstvu krému vyšší, nižší… Tyhle věci si dost často vůbec nepíšu, vezmu 400ml nebo 500ml šlehačky a jedu podle doporučených poměrů.
22. 4. 2012
famózní…
19. 7. 2012
Ahoj Rybicko, muzu se zeptat, kolik je cca potreba cokolady na takove desticky kolem 25 cm dortu? Nebo nevidela jsi nekde nejakou tabulku? U dortu zdobenych trubickami to mnozstvi pises, tady predpokladam, ze toho je treba vic, protoze jsou silnejsi? Dekuju moc!