Tom má rád tvarohové a šlehačkové dorty. Hlavně bez máslového krému.

dsc_9029_750_pistaciovy_tomovi_fin_740_w

Korpus je ze 4 vajec /+120g cukru, 120g polohrubé mouky a 1 lžička prášku do pečiva/ se 4 lžícemi oleje a ochucený 2 polévkovými lžícemi pistáciového Compoundu (Zeelandia). Proříznutý jednou, promazaný meruňkovou marmeládou (Homemade) a nahoru navršená rostlinná slazená šlehačka Uniwhip (Almeco) /200ml/, vyšlehaná s neutrálním ztužovačem Lilly (Irca) /50g+50g vody/, ochucená 4 lžícemi pistáciového Compoundu (Zeelandia). Compound je aroma, neboli ochucovač do těst, krému a šlehaček a obsahuje i kousky ořechů.

dsc_9014_75_korpus_350_w dsc_9024_75_krem_350_w

Na ozdobení jsem použila tmavou a bílou polevu v pecičkách (Irca) a fólii s plastickým dekorem. Nejprve se lžíce tmavé čokolády rozlije na fólii, rozetře gumovou stěrkou do všech záhybů. Pak se fólie přelije bílou čokoládou. Po zatuhnutí se fólie z čokolády sloupne.

dsc_9018_75_coko_350_w dsc_9021_75_coko_350_w

Na finální dozdobení jsem použila 2 lžíce pistáciového toppingu (Irca), vyšlehanou rostlinnou šlehačku a úlomky dvoubarevné zdobené čokolády.

dsc_9036_75_pistaciovy_tomovi_fin_740_w