Variace na tvarohovou bábovku

Variace na tvarohovou bábovku

Tak ji máme zase zpět. Koho? Bábovku. Tvarohovou.
Bábovku, která drží krok s dobou a bere na milost letní úrodu bobulového ovoce a maskuje se jako koláč.  
aaa
Suroviny:
  • 250g Hery
  • 250g tvarohu
  • 3 vejce
  • 200g moučkového cukru
  • 1 vanilínový cukr
  • 250g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • hrst ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz…)
Postup:
Vyšleháme Heru s tvarohem, vejci a cukrem. Pak smícháme mouku s kypřícím práškem a zamícháme do tvarohové směsi do hladka. Nalejeme do kulaté formy a poklademe ovocem. Já dala zmražené maliny a borůvky. Formu není nutné vymazávat ani vysypávat, stačí do zavírací obruče na dno „přivřít“ napnutý pečící papír. Pečeme při 170stupních 60 minut. Ke konci bude pravděpodobně nutné formu přikrýt alobalem. Dopečení koláče zkontrolujeme špejlí, když na zapíchnuté špejli do středu koláče těsto neulpívá, je dopečeno! Před uvolněním obruče objedeme mezi koláčem a obručí nožem, aby se koláč odlepil. Necháme pořádně zchladnout na mřížce a pak se zakousneme…
aaa
PS:
V případě nutnosti opakování v jídelníčku zkuste jiné ovoce nebo třeba tuto variaci na variaci