Jahodový džem 3:1

Jahodový džem 3:1

Já věděla, že marmeláda v poměru 2:1 s cukrem je jahodovější než v poměru 1:1. Ale že v poměru 3:1 bude taková famozní, tak jahodová, tak skutečná … … … jsem zjistila až dnes!

Postup je vlastně stejný, jako u 2:1, jen použijeme pouze 350g cukru. Díky tomu je hmota malinko kyselejší – aniž by to našim mlsným jazýčkům vadilo – a díky tomu v pohodě želíruje už napoprvé. Neni nutné přidávat kyselinu citronovou.

Doplněk: Ještě jsem kromě toho zkoušela jiný džemový přípravek, od firmy Madami 2:1 a výsledek je na první pohled želatinovější. A tím pádem ne tolik lahodný, jak od našeho domácího džemu očekáváme. Takže experimentování je konec a zůstávám u oblíbeného Gelfixu.

Experimentům zdar a jahůdkám zvlášť!