Čokoozdoby

Čokoozdoby

Je 16:20 a já si splnila sen!
Od doby, co se u nás před lety doma zjevila kniha Marry Barryové s čokoozdobami, sním o tom, jak krásné ozdoby z čokolády budu vyrábět, až jednou budu mít co zdobit (to je teda ta hlavní podmínka). Teď už jsem velká holka a sem tam něco upeču. Pak natrefím na BERunu na livingu (jistě pseudonym madam BERryové) a její kouzla a opět nemůžu spát! V neděli mají přijít na návštěvu se třema dětma, budu péct muffinky, takže BUDE CO ZDOBIT!

Hle, chválím osobu, co vymyslela pytlíčky s hotovou polevou, mám extra tmavou a extra bílou, ráda bych napsala, že se s tim krásně píše, ale… ta poleva vždy teče jiným směrem, než já chci, takže křídla motýlí jsou pěkně šišatá, ale lepší než žádná, žejo.

Čokoozdoby

Čokoozdoby

Kolečka jsou náročný, velmi náročný tvar. Rožek pytlíčku ustřihnout vélmi opatrně, ani ne málo ani ne moc!!! Pak jsou z toho sloní nohy jako ty dvě kolečka na fotce. Sice jsem to v tom „střihu“ pak ohla a teklo to tenší, ale asi právě proto to teklo kam chtělo… Jenže když to bylo ustřihnuté málo, pramínek stíhal tuhnout ještě než vylezl z pytlíčku…

Čokoozdoby

Čokoozdoby

Nejlépe a nejefektněji se mi dařily tzv. čmáranice, na těch se můžu rukou rozehnat a čmárat a čmárat a když to ujede, zaručeně to vypadá, že je to záměr. S touto technikou vystačím asi na dlouho a knihu Marry Berry si budu dál předčítat před spaním.

Ad motýli! Ti nesmí chybět! Když se podaří, jsou to nejexkluzivnější kousky, škoda kousnout!

Uf. Jen ať to teď hezky tuhne a mimino vydrží ještě chvíli spinkat a tatínek s dětma ze školky nespěchá, když už jim teda dnes odpadla ta logopedie. A … a … a popřejte mi pevnou ruku …

 

Čokoozdoby

Čokoozdoby

 

Čokoozdoby

Čokoozdoby

 

Čokoozdoby

Čokoozdoby