
Šlehačková roláda
Máte chuť na neco exkluzivního a jednoznačně snadného na výrobu? Šlehačkovou roládu zvládne snad i začátečník – zvlášť když použije rostlinnou šlehačku. Zabije tím dvě mouchy jednou ranou:
- při šlehání nestvoří máslo,
- při mlsání si nemusí odpírat poslední sousto, rostlinná není tak tučná jako živočišná šlehačka.
O kalorickou bombičku se však jedná v každém případě:
| Suroviny na těsto: | Suroviny na náplň a zdobení: | Suroviny na náplň – alternativa: |
|
|
|
Postup:
Oddělíme bílky a žloutky, do bílků přidáme 2 lžíce cukru, do žloutků 3 lžíce. Vyšleháme nejprve sníh z bílků, pak vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové směsi pak zamícháme mouku a lehce vmícháme sníh, který vařečkou jakoby „zabalujeme“ do těsta. Nalejeme a rozetřeme na pečící papír na plechu. Pečeme 10 minut při 180stupních Celsia. Po upečení ještě horké i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme obě Ramy Cremefine s cukrem. Polovinu rozetřeme na vychladlý a rozmotaný plát piškotu, urovnáme do středu rolády čtvrtky jahod a srolujeme. Druhou polovinou šlehačky naplníme sáček se zdobící špičkou a ozdobíme celý povrch rolády. Necháme vychladit. Před podáváním ozdobně posypeme horní část rolády.
Alternativa I.:
Do šlehačky můžeme použít ztužovač nebo nějaké příchutě. Nebo i obojí v jednom. V roládě na fotografii byl použit ztužovač s jogurtovou příchutí, který byl zamíchán s rostlinnou šlehačkou Hulala.
Alternativa II.:
Kuk na šlehačkovou rychlovku na neděli.


2 komentáře to 'Šlehačková rychlovka na sobotu'
29. 6. 2008
Kuk – je hezké pojmenování odkazu 🙂
4. 3. 2017
Ztužovač s jogurtovou příchutí nebo rostlinná šlehačka Hulala, prosím, kde se to dá koupit?