Čokoládový s bubny

Čokoládový s bubny

Těsto:
  • 6 vajec, 180g moučk. cukru, 3 lžíce kakaa, 135g polohrubé mouky (mouka+kakao=180g), 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • celá vejce šleháme s cukrem, cca 4-5 minut. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, tuto směs vešleháme do vaječné pěny. Těsto vylejeme do připravené dortové formy o průměru 24cm a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia
Náplň:
  • 200g másla, 100g moučkového cukru, vychladlý pudink z 1 sáčku a 300-400ml mléka a 3 lžic cukru (nebo 110g Perfekty a 275ml vody)
  • uvaříme hustý pudink a při chladnutí ho mícháme. Až vychladne, ušleháme máslo s cukrem a po lžících začneme přidávat pudink. Vždy dobře zašleháme.
  • korpus rozřízneme 2x, spodní korpus pomažeme meruňkovou nebo višňovou marmeládou a potřeme krémem. Přoklopíme další korpus a zopakujeme. Zbytkem krému potřeme boky dortu a trochou marmelády potřeme vrch dortu. Necháme vychladit.
Poleva a zdobení:
  • 300g čokolády na vaření (50% kakao) roztopíme ve vodní lázni v kastrůlku. Přidáme 3-4 polévkové lžíce ztuženého tuku a mícháme, dokud se s čokoládou dokonale nespojí. Odstavíme a až poleva začne pomalu tuhnout, polejeme s ní dort a posypeme okraj sekanými mandlemi.
  • můžeme doplnit ozdobami z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty.
Závěr:
  • Dort o průměru 24cm měl 1,6 kg.