… upečeme bábovku …
Suroviny: 250g zralých banánů (obvykle je to 2,5ks), 4 vejce, 1 Hera, 200g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilínový cukr, 1 prášek do pečiva
Postup: Pustíme troubu a necháme ji vyhřát na 150 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymastíme ztuženým tukem a vysypeme hrubou moukou, případně silikonovou formu jen vymažeme nebo vystříkneme olejem ve spreji. Banány rozmačkáme vidličkou. Oddělíme bílky a žloutky, z bílků vyšleháme tuhý sníh ručním šlehačem. Ze sněhu šlehačem stejnými metlami zamíříme rovnou do mísy s tukem a cukrem a vanilínovým cukrem, které vyšleháme, pak přidáme žloutky a znovu vyšleháme. Vyměníme metly na šlehači – nasadíme hnětací – to jsou ty tlusté „zkroucené dráty“. Hnětáním přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec stejnými metlami zamícháme rozmačkané banány. Úplně na závěr do hustého těsta po částech zamícháme tuhý sníh z bílků – už jen ručně vařečkou nebo gumovou stěrkou. Hotové těsto přeložíme do formy, uhladíme a pečeme při 150 stupních po dobu 1 hodiny.
Dobrou chuť! A děkujeme mamince Lence za recept!
2 komentáře to 'Když v kuchyni dozrávají banány…'
21. 5. 2011
Bábovka vypadá náádherně, vyzkouším, díky.
22. 5. 2011
Amélie, děkuji za tu spoustu milých komentářů, bábovka bude Vašemu Jeníčkovi určitě chutnat! Je přeci banánová a banány maji rády snad všechny děti. Těsto se dá použít i na muffiny i do formy na brumíky. A´t chutná!
Leave a comment