… upečeme bábovku …

dsc_8321_banbab_fin_640w

dsc_8327_banbab_rez_540w

Suroviny: 250g zralých banánů (obvykle je to 2,5ks), 4 vejce, 1 Hera, 200g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilínový cukr, 1 prášek do pečiva

dsc_8291_banbab_testo_540w

Postup: Pustíme troubu a necháme ji vyhřát na 150 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymastíme ztuženým tukem a vysypeme hrubou moukou, případně silikonovou formu jen vymažeme nebo vystříkneme olejem ve spreji. Banány rozmačkáme vidličkou. Oddělíme bílky a žloutky, z bílků vyšleháme tuhý sníh ručním šlehačem. Ze sněhu šlehačem stejnými metlami zamíříme rovnou do mísy s tukem a cukrem a vanilínovým cukrem, které vyšleháme, pak přidáme žloutky a znovu vyšleháme. Vyměníme metly na šlehači – nasadíme hnětací – to jsou ty tlusté  „zkroucené dráty“. Hnětáním přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec stejnými metlami zamícháme rozmačkané banány. Úplně na závěr do hustého těsta po částech zamícháme tuhý sníh z bílků – už jen ručně vařečkou nebo gumovou stěrkou. Hotové těsto přeložíme do formy, uhladíme a pečeme při 150 stupních po dobu 1 hodiny.

dsc_8297_banbab_veforme_540w

Dobrou chuť! A děkujeme mamince Lence za recept!

dsc_8300_banbab_upeceno_540w