dsc_5056_semi_fin_640w1

dsc_5041_semi_all_640w

dsc_4992_testo_350w dsc_4999_formy_350w
dsc_5002_krem_350w dsc_5006_plneni_3350w
dsc_5010_plneni2_350w dsc_5014_plneni3_350w
dsc_5012_vyklopene_350w dsc_5016_ozdobene_350w

Korpus: 5vajec, 150g cukru, 150g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, šleháme celá vejce na pevnou pěnu, přišleháme olej a vmícháme mouku. Pečeme na pečícím papíře cca 15 minut při 180 stupních Celsia. Po vychladnutí vykrajujeme tvary a vkládáme do formiček vystlaných páskem folie.

Krém: 250g rostlinné šlehačky, dvě lžíce moučkového cukru, 250g bílého jogurtu, 100g ztužovače Lilly neutral, 100g vlažné vody, 35g třešňové dochucovací pasty, vyšleháme slehačku s cukrem, přišleháme jogurt, pak rozmíchaný ztužovač ve vodě a na závěr přišleháme třešňovou pastu. Krém dáme do zdobícího sáčku a stříkáme do formiček na korpus.

Náplň a želatina: do středu dortíků dáme po lžičce višňového frutafillu a zastříkneme krémem, nebo zalijeme želatinou: 20g čiré želatiny (1pytlíček), 500ml vody, 35g třešňové pasty, želatinu připravíme podle návodu na pytlíčku. Želatinu lijeme vychladlou a formičky musíme mít připravené tak, aby mezi okrajem formiček a šelahačkou anebo mezi šlehačkou a frutafillem nebyly žádné mezery, kudy by nám mohla želatina protékat na dno pod formičky.

Po zatuhnutí (druhý den) vyndáme z formiček a dozdobíme podle fantazie. Před konzumací odstraníme folii, servírujeme komplet včetně folie. Dobrou chuť!