![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Korpus: 5vajec, 150g cukru, 150g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, šleháme celá vejce na pevnou pěnu, přišleháme olej a vmícháme mouku. Pečeme na pečícím papíře cca 15 minut při 180 stupních Celsia. Po vychladnutí vykrajujeme tvary a vkládáme do formiček vystlaných páskem folie.
Krém: 250g rostlinné šlehačky, dvě lžíce moučkového cukru, 250g bílého jogurtu, 100g ztužovače Lilly neutral, 100g vlažné vody, 35g třešňové dochucovací pasty, vyšleháme slehačku s cukrem, přišleháme jogurt, pak rozmíchaný ztužovač ve vodě a na závěr přišleháme třešňovou pastu. Krém dáme do zdobícího sáčku a stříkáme do formiček na korpus.
Náplň a želatina: do středu dortíků dáme po lžičce višňového frutafillu a zastříkneme krémem, nebo zalijeme želatinou: 20g čiré želatiny (1pytlíček), 500ml vody, 35g třešňové pasty, želatinu připravíme podle návodu na pytlíčku. Želatinu lijeme vychladlou a formičky musíme mít připravené tak, aby mezi okrajem formiček a šelahačkou anebo mezi šlehačkou a frutafillem nebyly žádné mezery, kudy by nám mohla želatina protékat na dno pod formičky.
Po zatuhnutí (druhý den) vyndáme z formiček a dozdobíme podle fantazie. Před konzumací odstraníme folii, servírujeme komplet včetně folie. Dobrou chuť!
6 komentářů to 'Třešňové monoporce'
10. 10. 2010
Nádhera !!!!!!!!!!!!
12. 10. 2010
toto mě také chytlo za srdce…. dala bych si okamžitě ke kávě 🙂
19. 10. 2010
Tak to jsou luxusní dezertíky, na které se oko směje. Takové bych si okamžitě dala v cukrárně, mňam. Asi půjdu něco upéct, dostala jsem nehoráznou chuť 🙂
9. 6. 2011
náádherné, všechny vaše výtvory jsou náádherné, jen se zeptám. nevadím vám že jíte samou chemii?? že ty všechny ztužovače, ochucovače atd. je sajrajt první třídy!!!
9. 6. 2011
Anonyme, děkuji za trefnou poznámku 🙂 Vážně si myslíte, že jíme pouze šlehačkové dorty, dezerty a marcipánové růže? Škoda, že usuzujete jen podle obrázků. Použití ztužovače tu a tam i se svými Éčky ničemu neškodí, trocha chemie nikoho nezabije, zvlášť když korpus je pravý domácí bez průmyslových surovin, krém je pravý z másla, atd… A mimochodem si Váš příspěvek čtu při pojídání velkého domácího zeleninového salátu. Jen focení každodenní dávky zeleniny mne zas tak nebaví…
11. 6. 2011
Nádherné dezertíky.