Korpus: 2 vejce, 60g třtinového krystalového cukru, 30g mletých vlašských ořechů, 30g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva (pokud důkladně našleháte vejce, můžete vynechat). Šleháme celá vejce s cukrem a pak stěrkou opatrně vmícháme směs ořechů a mouky. Těsto dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 stupních Celsia.
Náplň pod krém: 150g citronového frutafillu, 2 banány, čokoládová poleva. Frutafill rozetřeme na vychladlý korpus. Poskládáme půlky babánů a pocákáme čokoládovou polevou.
![]() |
![]() |
Krém: 500ml rostlinné šlehačky slazené (v případě neslazené přidáme 2 lžíce moučkového cukru), 100g citronového ztužovače Lilly, 150g vlažné vody. Vyšleháme šlehačku, v jiné nádobě smícháme důkladně ztužovač s vlažnou vodou (ne studenou, rychleji by nám ztužovač tuhnul). Pak ztužovač vlejeme do šlehačky a přešleháme. Navrstvíme do ráfku s připraveným korpusem a náplní a dáme chladit do lednice minimálně na dvě hodiny.
![]() |
![]() |
Zdobení: čokoládovou polevou pocákáme vrch dortu, plátky karamboly ozdobíme boky a šlehačkou nazdobíme vrch – můžeme se pokusit o růže podle některého z videí…
Tip: Pokud vám zbude krém, můžete udělat přítomným mlsounům šlehačkové poháry k okamžité konzumaci:
Dobrou chuť!
4 komentáře to 'Citronový se šlehačkovými růžemi'
28. 9. 2010
Růže luxusní!! Takové jiné od těch marcipánových … svádí k olíznutí 😀
28. 9. 2010
ááách bože, to musí být dobrota!!! Ty růže se fakt povedly! 🙂
29. 9. 2010
Hmmm, luxusní dortík plný lehoučkého krému a ovoce. To by bylo něco pro mě 🙂
29. 9. 2010
No a hlavně hodně kyselkavé šlehačky 😀