dsc_4806_134_citron_ruze_640w

Korpus: 2 vejce, 60g třtinového krystalového cukru, 30g mletých vlašských ořechů, 30g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva (pokud důkladně našleháte vejce, můžete vynechat). Šleháme celá vejce s cukrem a pak stěrkou opatrně vmícháme směs ořechů a mouky. Těsto dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 stupních Celsia.

Náplň pod krém: 150g citronového frutafillu, 2 banány, čokoládová poleva. Frutafill rozetřeme na vychladlý korpus. Poskládáme půlky babánů a pocákáme čokoládovou polevou.

dsc_4760_134_frutafil_350w dsc_4767_134_banany_350w

Krém: 500ml rostlinné šlehačky slazené (v případě neslazené přidáme 2 lžíce moučkového cukru), 100g citronového ztužovače Lilly, 150g vlažné vody. Vyšleháme šlehačku, v jiné nádobě smícháme důkladně ztužovač s vlažnou vodou (ne studenou, rychleji by nám ztužovač tuhnul). Pak ztužovač vlejeme do šlehačky a přešleháme. Navrstvíme do ráfku s připraveným korpusem a náplní a dáme chladit do lednice minimálně na dvě hodiny.

dsc_4774_134_krem_350w dsc_4777_134_uhlazeni_350w

Zdobení: čokoládovou polevou pocákáme vrch dortu, plátky karamboly ozdobíme boky a šlehačkou nazdobíme vrch – můžeme se pokusit o růže podle některého z videí

dsc_4798_134_detail_640w

Tip: Pokud vám zbude krém, můžete udělat přítomným mlsounům šlehačkové poháry k okamžité konzumaci:

dsc_4778_134_pohar_640w

Dobrou chuť!

dsc_4809_134_rez_640w