Dort ze 10 vajec, kakaový korpus, iglů má světlý korpus, vanilkový krémem s pudinkem. 2x proříznuto a ke krému naplněno višňovým Frutafillem. Potaženo a ozdobeno hmotou Pasta Dama Top a Roll Decor Icing. Váha 2,7kg, průměr 26cm.

Filtr podle kategorie
Filtr po měsících
Najít na stránkách
Foodblogy
Inspirace
Z cizích
Z jiných oblíbených
Z mých odkazů
Základní informace

13 komentářů to 'Jubilejní stý dort, potřetí s tučňákama'
1. 5. 2010
Krásnej dortík. Jak se Vám daří dělat tak ukázkový písmenka já se snima natrápím a nic moc. Jarka
1. 5. 2010
Na tyhle písmenka mám vykrajovátko tzv. „patchwork“, ale zpočátku mi to taky moc nešlo. Musí se vyválet opravdu velmi tenoučká placka a vykrajovat po jednotlivých písmenkách přes mikroten. Pak nechat alespoň hodinu proschnout a teprve od písmen oddělit zbytky a přilepit na dort. Když se nepočká, působí pak písmenka jakoby otřepeně a při přenášení na dort se můžou pokroutit a už nejsou tak úhledná.
1. 5. 2010
Rybičko, opět je to nádhera a ten dort je neskutečně precizní! 🙂 já s těma písmenkama taky zápasím, ale přes mikroten, to mě nenapadlo :-)) já vždycky nechám tu placku zatuhnout a pak vykrojím na dobře pocukrovaném… příště jdu do mikrotenu 🙂
1. 5. 2010
Jen je třeba dělat písmenka s předstihem, aby byla zatuhlá, když okrajuju přebytky hmoty a ty středy v písmenkách a když je pak přenáším, aby se moc nehýbaly.
1. 5. 2010
To zatuhnutí beru jako nutnost, bez toho to fakt nejde 🙂 dělěla jsem kurzívou nápis na ten gril dort a byla to časově dost náročná práce 🙂
3. 5. 2010
Tučnáčci jsou prostě úžasní. Taky obdivuju preciznost práce, já bych si naprosot netroufla.
10. 5. 2010
Jste moc šikovná. Máte nádherné dorty. Najdu někde Váš recept na kakaový korpus?
10. 5. 2010
Datoro, recept na korpus, který dělám nejčastěji je tady: http://www.urybicky.cz/2009/01/medvidkovy-dort-ala-sachr/ Dělám ho prakticky pořád a základem úspěchu je opravdu kvalitní tmavé kakao, které nabízím i v obchůdku. Recept mám ráda proto, že se nešlehají bílky zvlášť, ale k tomu je pak nutné šlehat vejce dostatečně dlouho, ža pět minut. Vodu do těsta můžete vynechat, ale olej, byť je ho jen troška doporučuju použít. Nehodí se olivový, je moc aromatický. Nejlépe slunečnicový.
14. 5. 2010
Děkuji za rychlou odpověď. Jen bych se chtěla ještě zeptat, jakou mouku do kakaového korpusu dáváte? Buď to v receptu nemáte nebo jsem to přehlídla.
Péct budu už zítra, ale příště u Vás určitě nakoupím potahovací hmotu. Kolik hmoty je potřeba na dort?
15. 5. 2010
Datoro, jde použít i hladká, ale já dávám polohrubou mouku. Měla bych to tam do textu dopsat.
4. 8. 2010
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak děláte tučňáky nebo to kupujete????Děkuji Hanka
4. 8. 2010
Jo a mohla bste mi poslat recept na tento dort, nebo třeba poradit, zatím jsem dělala jem pár dortů a nikdy ještě ne potahovaný a ted se mi má vrátit manžel skoro po pěti měsících z Ameriky a uvažuji e bych mu upekla nějaký dort ale nemám nijaký nápad…Dík HAnka
5. 8. 2010
Hanko, tučňáky nekupuju, ale sama si je modeluju. Až je budu dělat příště, mohla bych nafotit postup.
A co se týče nápadů na dorty, které nejsou tak složité, objevila jsem nedávno tuto stránku: http://www.parenting.com/birthday-cakes