Kouzlení se šlehačkou je opravdu jednoduché.
Zvlášť když jde o nízkokalorickou rostlinnou šlehačku, která se nepřešlehá a krásně drží… když do ní použijeme nějaký ochucený ztužovač, v tomto případě jogurtový Lilly … boky se ozdobí cukrářskými piškoty, které nejvíce ocení děti … máme doma nějaké ovoce, nebo ovocnou náplň či alespon marmeládu … použijeme oblíbený korpus třeba jen ze 3 vajec, klidně superrychlovku bez šlehání vajec odděleně… a chvilku času na přípravu a delší chvilku na důkladné vychlazení.
V tomto případě jde o korpus ze 4 vajec, promazaný meruňkovou náplní, šlehačková vrstva je z 250ml šlehačky + odpovídající díl jogurtového ztužovače + cca 4 velké lžíce meruňkové náplně – zamíchané do krému. Asi dvě lžíce meruňkového frutafillu jsem použila na rozetření po povrchu dortu jako polevu.
Dobrou chuť!
1 komentář to 'Šlehačková variace I. – meruňky a jogurt'
1. 5. 2010
hmm, mňam, meruňkový frutafil mi v lednici ještě zbyl, tak už asi vím, co s ním 🙂
Leave a comment