dsc_0892_90_slehackovy-mandarinkovy_640w

Těsto: 3 vejce, 90g moučkového cukru, 50g polohrubé mouky, 40g mletých vlašských ořechů, 1/2 lžičky prdopu, 50g oranžátu (kandovaná pomerančová kůra), pečeme 15 minut při 180stupních.

1. náplň: 5-10 cukrářských piškotů, 2 malé plechovky mandarinek, pomerančový sirup, 2 pytlíčky želatiny (tu obyčejnou na vaječnou tlačenku), korpus vložíme zpět do formy nebo omotáme plastovým lemem, aby nám držely náplně, piškoty naskládáme na korpus, mezi ně okapané mandarinky, šťávu z mandarinek doplníme pomerančovým sirupem s vodou na objem cca 800ml a svaříme s želatinou podle návodu na pytlíčku. Až začne tuhnout, nalejeme na piškoty s mandarinkami.

2. náplň: 500ml rostlinné šlehačky, 100g ztužovače Zeesan pomerančový, 125ml teplé vody, vyšleháme šlehačku, ne zcela do tuha, ztužovač s vodou smícháme metličkou, nebo šlehačem na 1.stupeň, vlejeme do šlehašky a došleháme ji dotuha. Hotový šlehačkový krém navrstvíme na mandarinkovou náplň a dáme tuhnout do lednice.

Zdobení: cukrářské piškoty, 250ml rostlinné šlehačky, 1 mandarinka, cukrářské piškoty kousek zkrátíme a přilepíme na šlehačkovou vrstvu kolem dortu. Šlehačku vyšleháme do tuha a zdobící špičkou ozdobíme vrch dortu. Dozdobíme nakrájenou mandarinkou.

Fotka na řezu doplněna večer:

dsc_0899_90_slehackovy_rez_640w