Nevím jak VY a celer, nebo VY a lusky, jen vím, že tyto dvě zeleniny mohou mít podobu, při jejíž konzumaci JÁ nevím kdy přestat. A přitom stačí jen jiný způsob úpravy.

dsc_0662_salat_640w

Suroviny: 250g fazolových lusků, 250g kořene celeru, 1 střední červená cibule,2-3 lžíce olivového oleje, kousek žluté a červené papriky, koření – třeba Solčanka a špetka pepře, který můžeme vynechat, stejně jako sůl

Postup: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a necháme zesklovatět na oleji. Přisypeme omyté lusky, rozřezané napůl a osmahneme, vzápětí vsypeme celer, očuštěný a nakrájený na plátky třeba na struhadle – osmahneme a přidáme na kousky nakrájenou barevnou papriku, ať je salát veselejší. Někdy mezitím přidáme koření. Lehce osmahnutoz zeleninu podlijeme vodou a disíme do změknutí. Můžeme ještě trochu vody přidat, podle potřeby, z velké části ji však necháme vyvařit  zeleninu určitě nedusíme do rozvařeného stavu. Ideální je použít teflonový hrnec.

Podáváme teplé, při redukční dietě bez pečiva a klidně dvojitou porci. Salát můžeme použít i jako přílohu k jinému hlavnímu jídlu třeba k masu při dělené stravě.

dsc_0641_cibule_320 dsc_0647_celer_320
dsc_0650_lusky_320 dsc_0655_paprika_320