Nevím jak VY a celer, nebo VY a lusky, jen vím, že tyto dvě zeleniny mohou mít podobu, při jejíž konzumaci JÁ nevím kdy přestat. A přitom stačí jen jiný způsob úpravy.

Suroviny: 250g fazolových lusků, 250g kořene celeru, 1 střední červená cibule,2-3 lžíce olivového oleje, kousek žluté a červené papriky, koření – třeba Solčanka a špetka pepře, který můžeme vynechat, stejně jako sůl
Postup: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a necháme zesklovatět na oleji. Přisypeme omyté lusky, rozřezané napůl a osmahneme, vzápětí vsypeme celer, očuštěný a nakrájený na plátky třeba na struhadle – osmahneme a přidáme na kousky nakrájenou barevnou papriku, ať je salát veselejší. Někdy mezitím přidáme koření. Lehce osmahnutoz zeleninu podlijeme vodou a disíme do změknutí. Můžeme ještě trochu vody přidat, podle potřeby, z velké části ji však necháme vyvařit zeleninu určitě nedusíme do rozvařeného stavu. Ideální je použít teflonový hrnec.
Podáváme teplé, při redukční dietě bez pečiva a klidně dvojitou porci. Salát můžeme použít i jako přílohu k jinému hlavnímu jídlu třeba k masu při dělené stravě.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |






4 komentáře to 'Dušený salátek s celerem a lusky'
14. 2. 2010
Vypadá to opravdu krásně, ale já si prostě s celerem moc nerozumím. Zkonzumuju ho leda tepelně upravený a to ho ještě před tím musím povařit v mléce, aby se odstranila jeho typická chuť a vůně. Ale jinak super, bez celeru bych si hned dala dvojitou porci.
14. 2. 2010
Madlo, určitě bys celer mohla s úspěchem nahradit mrkví. I když s mrkví nedosáhneš té mojí oblíbené zelenimovo polévkové příchuťě namísto dresunku, ale bude určitě také dobrý.
14. 2. 2010
já celeru přišla na chuť až věkem 😀
strouhaný syrový do salátu, restované plátky na oliv.oleji s česnekem, dušený atd. :o)
19. 2. 2011
Z důvodu velkého množství spamu u tohoto článku jsou komentáře uzavřeny. Děkuji za pochopení.