Nabízím jeden rychlý moučník na neděli. Podle vzhledu byste možná neřekli, že je opravdu tak snadný…
Suroviny: 400g mraženého listového těsta nechat povolit, 1 vejce na potření, 250g nízkotučného tvarohu, 2-3 lžíce moučkového cukru, 200-250g višňové termostabilní náplně
Fotopostup:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 stupních Celsia po dobu cca 12 minut. Podáváme třeba pocukrované.
Pro ty, co ještě ani teď nejsou dost namlsaní, jedna fotka na řezu…
16 komentářů to 'Višňové žaluzie'
20. 9. 2009
Rybičko, prosím Tě, co je to „višňová termostabilní náplň“? Nedá se použít obyčejná višňová marmeláda?
20. 9. 2009
úplně mám na ně chuť 🙂
20. 9. 2009
Aneris, jistěže se dá použít višňová marmeláda. Na rozdíl od ní ale termostabilní náplně v teple nemění svoji konzistenci, takže nehrozí její vytečení z otvorů – nebo jen minimálně.
21. 9. 2009
To vypadá zatraceně dobře 🙂 už jsem dlouho nic nedělala z listového těsta, hmmm 🙂
21. 9. 2009
Listové těsto je jistota a záchrana v jednom. S tvarohem a ostrou marmeládou to bude bomba :-))) Opravdu povedený dezertík.
21. 9. 2009
Vypadají moc dobře :-)a ta termostabilní náplň je běžně k dostání? Pěkný večer,Alena
21. 9. 2009
Vypadají moc dobře 🙂 A ta termostabilní náplň se dá běžně koupit? Pěkný večer,Alena
25. 9. 2009
No když bych měla problém s vytékáním marmelády, tak bych ji buď dala pod tvaroh nebo zahustila piškoty… ale otestuju to až si koupím listové těsto, tvaroh a marmeládu…. .)
29. 9. 2009
Tetko Aleno pernikarko 😀
Nějaké náplně se dají koupit třeba tady: http://obchod.urybicky.cz/products-page/suroviny/ovocne-naplne/ a časem jich tam bude nejspíš víc.
30. 9. 2009
Dobrý den,
také sleduji vaše stránky a již jsem vyzkoušela pár vašich receptů. Naposledy višnové žaluzie. Zvolila jsem jen meruňkovou domácí marmeládu. Vytakla jen u pár kousků. Jinak si všichni moc pochutnali:-) Zase budu opakovat a zkusím na tvaroh položit nějaké ovoce – švestka, hruška… Uvidíme.
Chtěla jsem se ale zeptat na silikonovou podložku, kterou používáte??? Jste s ní spokojená??? Jak je náročná na údržbu???
Děkuji a mějte se fajn
Gabuza
30. 9. 2009
Gabuzo, jsem ráda, že se Vám žaluzie povedly!
Podložka na fotografii je zn. Tescoma, kromě toho mám ještě dvě, za pár korun a i ty jsou za svoji cenu naprosto v pohodě, maji však nevýhodu ve velikosti, jsou spíše obdélníkové, což není nejšikovnější.
Tescoma také nemá ideální tvar, také obdélník ale blížící se čtverci – osobně bych ocenila ještě o min 10 cm na každou stranu více, pak by z mého pohledu odpovídala i její cena. Ideální rozměr pro mne by byl 60x80cm. Zdá se mi dost drahá, ale pokud natrefíte na lacinější jinou značku, neváhejte.
Údržba je skvělá – mokrou houbičkou nebo hadrem setřu zbylou mouku nebo škrob, většinou je třeba to udělat 2x-3x a pak čistou utěrkou setřu do sucha, jinak zůstanou šmouhy. Nehcám ještě chvíli obschnout, sroluju a uklidím. Je náchylná na ostré předměty, ale přes všechnu opatrnost na ní mám už nějaké lehké rýhy. Ovšem u nás dostává dost zabrat. U té laciné jsem nebyla zpočátku asi tak opatrná a je pořezaná více.
Před položením na pracovní desku si desku navrhčete houbičkou nebo čistým mokrým hadrem, podložka tou hladkou stranou pak lépe přilne, skoro jako přísavka.
A´t dobře vyberete a ať se s ní dobře spolupracuje!
2. 10. 2009
Ahoj Rybičko, tak jsem neodolala a opsala je od tebe. 🙂 Ale nemám je tak hezké, jako ty. A místo tvarohu jsem dala vanilmix, ten je u nás hodně oblíbený. Mizí docela rychle, díky za nápad.
20. 1. 2010
Krásný večer rybičko,dnes jsem pekla tuhle krásnou věc a super,všem moc chutnalo,jestli mohu poradit maminkám,co si neví rady-vylít vodu z tvarohu,přimíchat pudingy,marmeládu jsem měla jen obyčejnou z teska-rozmixovala jsem v ní piškoty a přidala ztužovač šlehačky,super,nic nevyteklo,velmi chutné,díííííííííííky,Jája
20. 1. 2010
Jájo, díky za tipy, určitě se budou hodit! A ten ztužovač do marmelády je zajímavý nápad.
11. 5. 2010
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela žaluzie s domácí ostružinovou marmeládou. Táta i brácha si moc pochutnali, já samozřejmě taky. Jen jsem se chtěla zeptat, jak širokoé byly zhruba obdélníky těsta? Moje byly po překlopení celkem úzké… Marmeláda mi skoro vůbec nevytekla a výsledek vypadal opravdu skvěle. Děkuji :).
13. 5. 2010
Pavlínko, jsem ráda, že se povedlo, jsou moc dobré a rychlé. Velikost jsem bohužel neměřila, ale šla jsem změřit ten barevný talíře co je na fotce a podle toho odhaduju, že upečené žaluzie měly ve výsledku šířku 5-7cm.