090508_dsc_3701_stracciatella_mandar_740_wod

Jestli se vám zalíbily dezerty ve stylu stracciatelly, mám pro vás jednu z možných variací.

Suroviny na těsto:

3 vejce, 90g cukru, 70g polohrubé mouky, 1 čajová lžička prdopu, 20g kakaa, 2 PL oleje

Suroviny na náplň:

500 ml bílého jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky + 2 ztužovače, 100g hořké čokolády, 2 plechovky mandarinek (jedna do náplně, jedna na ozdobení), 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera, lžíce kakaa na ozdobení

Postup těsto:

Vejce vyšleháme s cukrem – pořádně!. Vedle smícháme kakao s moukou a prdopem. Zamícháme do vaječné pěny. Vylijeme do zavírací formy o průměru 24cm, přičemž u dna máme přivřený pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby na 180 st. péct cca 12 min.

090508_dsc_3632_coko_350_wod

Postup náplň:

Jogurty smícháme s cukrem, klidně přímo v kelímku, ať si nenaděláte zbytečně nádobí navíc. Šlehačky ušleháme se ztužovačem. Okapané mandarinky z jedné plechovky nakrájíme na menší kousky (půlky) a čokoládu nasekáme rovným nožem (určitě to je rychlejší a při méně nepořádku a úrazů na prstech než strouhání). Želatinový ztužovač si metlou rozmícháme dle návodu ve větší míse, do které se nám vejdou všechny suroviny náplně. Doporučuju vlažnou, spíše teplou, ne chladnější vodu. Do připraveného ztužovače zamícháme postupně jogurt, dobře zamícháme. Pak přidáme šlehačku a nakonec mandarinky a čokoládu.

Zchladlý piškot položíme na tác a okolo dáme umytý ráfek dortové formy. Pokapeme ho rumem a naneseme na něj rovnoměrně náplň, povrch uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc, ale 3-4 hodiny by mohly také stačit. Před podáváním ozdobíme zbylými okapanými mandarinkami a kakaem.

090508_dsc_3711_stracciatella_mand_740_wod