Dnešní nedělní oběd slavil úspěch nejen u dospěláků, ale i u dětí. Bylo jim vysvětleno, jaké suroviny v jídle jsou, nejstarší synek uznal, že všechno z toho má rád a je dobré, takže papkal spolehlivěji než mladší, který dnes tvrdošíjně odmítal. Po zákazu bobování už mu oběd také chutnal. Nejmladší papal spolehlivě, jako obvykle.

Dospěláci papali nejvzorněji a kdyby bylo napečeno dvojnásobné množství, stejně by asi nezbylo. Kombinace pangase a kořenové zeleniny s brokolicí byla trefa do černého. A doslova.

Pangas zapečený s kořenovou zeleninou a brokolicí

Pangas zapečený s kořenovou zeleninou a brokolicí

Suroviny:

  • 350g „pangase“ (vařila bych i jiné ryby, ale s ohledem na děti je tahle ta nejbezpečnější co do počtu kostí v mase)
  • 1kg brambor
  • 250g mrkve (3 středně velké)
  • 125g celeru (odhadem celer:mrkev 1:2, jinak dejte podle chuti)
  • 1/2kg brokolice
  • 1 střední cibule
  • kousek másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kousek tvrdého sýra na parádu a roztavení na povrchu
  • 8 vajec
  • sůl, směs koření na ryby, sušený česnek

Postup:

Dobrou chuť!

Pangas zapečený s kořenovou zeleninou a brokolicí

Pangas zapečený s kořenovou zeleninou a brokolicí