
Čokoládový s bubny
Těsto:
- 6 vajec, 180g moučk. cukru, 3 lžíce kakaa, 135g polohrubé mouky (mouka+kakao=180g), 1,5 lžičky prášku do pečiva
- celá vejce šleháme s cukrem, cca 4-5 minut. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, tuto směs vešleháme do vaječné pěny. Těsto vylejeme do připravené dortové formy o průměru 24cm a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia
Náplň:
- 200g másla, 100g moučkového cukru, vychladlý pudink z 1 sáčku a 300-400ml mléka a 3 lžic cukru (nebo 110g Perfekty a 275ml vody)
- uvaříme hustý pudink a při chladnutí ho mícháme. Až vychladne, ušleháme máslo s cukrem a po lžících začneme přidávat pudink. Vždy dobře zašleháme.
- korpus rozřízneme 2x, spodní korpus pomažeme meruňkovou nebo višňovou marmeládou a potřeme krémem. Přoklopíme další korpus a zopakujeme. Zbytkem krému potřeme boky dortu a trochou marmelády potřeme vrch dortu. Necháme vychladit.
Poleva a zdobení:
- 300g čokolády na vaření (50% kakao) roztopíme ve vodní lázni v kastrůlku. Přidáme 3-4 polévkové lžíce ztuženého tuku a mícháme, dokud se s čokoládou dokonale nespojí. Odstavíme a až poleva začne pomalu tuhnout, polejeme s ní dort a posypeme okraj sekanými mandlemi.
- můžeme doplnit ozdobami z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty.
Závěr:
- Dort o průměru 24cm měl 1,6 kg.


1 komentář to 'Čokoládový dort s mandlemi a bubny – kakaový korpus, pudinkový krém'
20. 1. 2009
Mňam!