Tak je hotovo, na slova už nezbývá sil. Pár slov připíšu později… A co by Vás tak k němu zajímalo?
 
Dort pro Štěpánka

Dort pro Štěpánka

Botičky jsou vyrobeny z hotové hmoty Pasta Dama. Má sladkou chuť s mandlovou příchutí. Neobsahuje mandle ani sušené mléko. Je založena na cukru, škrobu, glukózovém sirupu a pod… Barveno gelovou barvou Wilton „sky blue“. Ostatní ozdoby i potah dortu je také z této hmoty. Botičky vznikaly podle „střihu“ z jiného konce internetu a trvalo mi to asi 1,5 hodiny. O tričku napíšu níže. S provedením písmenek jsem si pěkně naběhla, byly pracnější, než jsem čekala.

Botičky

Botičky

Vyrobení puntíkatého trička nebylo tak náročné jako písmenka. Šlo spíš o monotónní práci a trpělivost. Puntíky vypíchnuté brčkem z bílé placky byly obsazeny puntíkem vypíchnutým z modré placky. Pak ještě trochu vyváleno a vykrojeno, dozdobeno, položeno na dort, převezeno, snězeno.

Příprava puntíků

Příprava puntíků

Korpus jsem pekla kakaový s novým holandským kakaem pro cukráře, jsem nadšena z toho, jak intenzivně barví! Průměr formy byl 26 cm, těsto jsem šlehala ze 7 vajec.

Krém je vanilkový, na spodním korpusu podmazaný kyselkavou domácí meruňkovou marmeládou. Výška dortu byla bez botiček cca 5 cm. Váha hotového dortu bez podnosu 1,27kg. Výroba trvala 4 hodiny plus výroba botiček.

Řez dortem

Řez dortem