KONEČNĚ!

080720_dsc_5310_jogurtovy_pred_vod

080720_dsc_5364_jogurtovy_hotovy_vod

Konečně mám jogurtový koláč! Tento se povedl na jedničku:


Suroviny:

  • 500g bílého jogurtu
  • 150g cukru krystal
  • 1 vanilinový cukr
  • 2 vejce
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • drobenka: 60g másla, 60g moučk.cukru, 90g hrubé mouky
  • ovoce (já použila necelé půl kilo meruněk nadrobno krájených a větší hrst mražených borůvek)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia.

Jogurt, cukry a vejce našleháme v míse, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu zašleháme. Těsto vylejeme na pomazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem), poklademe hustě ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 stupních cca 30-40 minut.

Dávka vyjde na klasický plech, nebude moc tlustý, já na koláče používám plech menší (vnitřní rozměr 39×25 cm) a byl tak akorát.

PS: A zdroj? Prosím, v tomto případě se mne taky neptejte, je to hybrid vyladěný asi ze 4 receptů, z každého něco…