
Rajská s knedlíkem a sekanou
Doslova a do písmene. Ladím rajskou. Už ani nevím, jak po sobě šly ty recepty – od receptu z protlaku (blee) až k tomu dnešnímu, který se rovná rajskému pokrmu. Už minule jsem myslela, že rajskou už mám konečně zvládnutou. Poté co jsem zjistila, že zavařená rajčata jsou u každého výrobce jiná – některá slaná, některá i s kyseinou citronovou – jak se v tom má můj na sůl imunní jazyk vyznat?
Pak jsem objevila Šárčinu školu vaření a s milým potěšením jsem zjistila, že její rajská omáčka je v principu stejný recept, jako ten můj poslední, jen s několika vylepšeníma. Ta vylepšení jsem zkusila dnes a opravdu, opravdu je výsledek jako rajský mls!
6 komentářů to 'Ladím, ladím rajskou.'
5. 12. 2009
Jé, rajská se sekanou a knedlíkem 🙂 Vypadá lahůdkově! Jsem moc ráda, že jsme se s receptem potkali a rajskou ladíme stejně. Pěkný advent přeje Šárka
5. 12. 2009
potkaly 🙂
5. 12. 2009
DolceVita, ta tvá vylepšení však dodaly omáčce šmrnc a kombinaci se sekanou taky občas provozujeme 😀
5. 12. 2009
Na první pohled podivná kombinace, ale ve výsledku je to úžasné jídlo. Nad masovými kuličkami v rajské omajdě se nikdo ani nepozastaví, tak proč se obávat pěkně vypečené šišky domácí sekané, že jo? 🙂 Budu si tohle jídlo zase muset zopakovat. V létě si nakládám rajský protlak z rajčat ze zahrady a vylepšuji ho chutí čerstvých bylinek. Rajská se mi potom moc dobře dolaďuje 🙂
5. 12. 2009
Ano ano, správně doladěný polotovar z vlastní produkce je dobrý základ. Naše zahrádka však zatím čítá 4 kmínky rybízu (základ pro sladké) a pár trsů kytek a bylinek, z nichž se nejlíp daří levanduli. Třeba právě bazalce nemůžu najít místečko, kde by se jí líbilo. Zbytek zahrádky čeká na hrubou terénní úpravu, ale dokončování jiných věcí mělo zatím přednost – i tak v těžkém závěsu za péčí o naše tři aktivní „deťúrence“ 😀
U kterých tahle rajská omáčka a pak taky polévka slaví obrovský úspěch!
5. 12. 2009
PS: Rajčata a hrášek nám chodí sklízet místní zvěř z lesa, asi jim u nás taky chutná 😀