dsc_0125_rohlicky_fin_740_w

Suroviny: 12 lžic mléka, 1 vejce, 250g Hery nebo másla, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí, nastrouhaná kůra z půlky citronu, pokud děláme rohlíčky po sladku. Pokud bude náplň na slano, můžeme přidat oblíbený druh bylinky.

Tvarohová náplň: 250g tvarohu polotučného, dvě lžíce moučkového cukru, jedna lžíce Vanilmixu (nebo pudinového prášku)

Postup: Ze surovin zpracujeme těsto. Můžeme ho nechat zpracovat v pekárně. Těsto je dost tučné a je podobné lineckému těstu na koláč. Bez kynutí můžeme hned těsto zpracovávat, rozdělíme jej na 5 dílů, z každého vyválíme kruh a kolečkem na pizzu rozdělíme na 8 klínků. Rozdělíme náplň po lžičce na každý dílek a motáme rohlíčky.

dsc_0093_testo_350_w dsc_0095_dilky_350_w

Po prvním ohnutí můžeme mírně přimáčknout, aby náplň nevytékala, pokud použijeme na zahuštění Vanilmix, vytékat nebude, ani kdyby se rohlíček pootevřel. Rohlíčky skládáme na plech s papírem a necháme kynout než se nám vyhřeje trouba na 180 stupňů Celsia. Pak rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 12 minut.

dsc_0098_rohlicky_350w dsc_0115_rohlicky_350w

Za inspiraci děkuji mamince Lence. Příště si je dáme ve slané variantě!