
Kakaové červené řezy
Korpus:
- 6 vajec (bílky zvlášť)
- 120g cukru krupice (6 vrchovatých lžic)
- 3 lžíce kakaa
- polohrubou mouku dosypat ke kakau na 120g
Ušleháme sníh, v jiné míse žloutky s cukrem a postupně přidáváme tuhý sníh se směsí mouky a kakaa. Pečeme na 170-180oC po dobu 10 minut. Po vychladnutí natřeme marmeládou, poklademe dětskými piškoty a mezi ně rozložíme ovoce jako na fotografii dole. Můžeme pokapat likérem nebo rumem, ale nemusíme. Pak potřeme krémem.
Krém:
- ovoce, třeba mražené maliny
- 2 zakysané smetany
- 1 tvaroh
- 1 vanilinový cukr
- 80g moučkového cukru
- Rama cremefine na šlehání (nebo slehačka)
- citr. šťáva
- želatinový ztužovač Dr.Oetker
- červené Dortové želé Dr.Oetker
Zakysané smetany a tvaroh ušleháme s cukrem, přidáme cca 2 lžíce citronové šťávy a vmícháme ušlehanou Ramu cremefine. To vše pomalu přidáme do připraveného ztužovače podle návodu. Hotové natřeme na piškoty a zalijeme vlažným Dortovým želé (já navíc ještě vodu do něj obarvila sirupem „Lesní směs“, z mražených malin nebyla šťáva veskrze žádná). Před podáváním tuto kalorickou bombu necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

Kakaové červené řezy
Tímto výtvorem bych chtěla poděkovat i Zorce za inspiraci.

