Kakaové červené řezy

Kakaové červené řezy

Korpus:

  • 6 vajec (bílky zvlášť)
  • 120g cukru krupice (6 vrchovatých lžic)
  • 3 lžíce kakaa
  • polohrubou mouku dosypat ke kakau na 120g

Ušleháme sníh, v jiné míse žloutky s cukrem a postupně přidáváme tuhý sníh se směsí mouky a kakaa. Pečeme na 170-180oC po dobu 10 minut. Po vychladnutí natřeme marmeládou, poklademe dětskými piškoty a mezi ně rozložíme ovoce jako na fotografii dole. Můžeme pokapat likérem nebo rumem, ale nemusíme. Pak potřeme krémem.

Krém:

  • ovoce, třeba mražené maliny
  • 2 zakysané smetany
  • 1 tvaroh
  • 1 vanilinový cukr
  • 80g moučkového cukru
  • Rama cremefine na šlehání (nebo slehačka)
  • citr. šťáva
  • želatinový ztužovač Dr.Oetker
  • červené Dortové želé Dr.Oetker

Zakysané smetany a tvaroh ušleháme s cukrem, přidáme cca 2 lžíce citronové šťávy a vmícháme ušlehanou Ramu cremefine. To vše pomalu přidáme do připraveného ztužovače podle návodu. Hotové natřeme na piškoty a zalijeme vlažným Dortovým želé (já navíc ještě vodu do něj obarvila sirupem „Lesní směs“, z mražených malin nebyla šťáva veskrze žádná). Před podáváním tuto kalorickou bombu necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

Kakaové červené řezy

Kakaové červené řezy

 Tímto výtvorem bych chtěla poděkovat i Zorce za inspiraci.