Dlužím vám jednu mňamku ze Svátku práce :
Potřebujete: nějakou mrkev a brokolici, vejce, koření, bylinky, bílý jogurt, trochu strouhaného sýra, sůl, hladkou mouku, strouhanku, tuk na smažení.
Zeleninu proženeme párou, stačí 10 minut a vychladlou nakrájíme na drobno. Smícháme s jogurtem, s vajíčkem či dvěma, můžeme zužitkovat přebytečné bílky z pečení, osolíme a okořeníme, pokud máme, přidáme nasekané bylinky – můžou být i sušené. Hmotu zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Chvilku necháme stát a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a smažíme do zlatova.
Přílohou můžou být brambory v jakékoli podobě.
1 komentář to 'Zeleninové karbenátky s jogurtem'
18. 11. 2008
Mhh, vypadá to nádherně:))Sbíhaj´ se mi sliny!!:*