Dlužím vám jednu mňamku ze Svátku práce :

Zeleninové karbenátky s jogurtem

Zeleninové karbenátky s jogurtem

Potřebujete: nějakou mrkev a brokolici, vejce, koření, bylinky, bílý jogurt, trochu strouhaného sýra, sůl, hladkou mouku, strouhanku, tuk na smažení.

Zeleninu proženeme párou, stačí 10 minut a vychladlou nakrájíme na drobno. Smícháme s jogurtem, s vajíčkem či dvěma, můžeme zužitkovat přebytečné bílky z pečení, osolíme a okořeníme, pokud máme, přidáme nasekané bylinky – můžou být i sušené. Hmotu zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Chvilku necháme stát a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a smažíme do zlatova.

Přílohou můžou být brambory v jakékoli podobě.

Zeleninové karbenátky s jogurtem

Zeleninové karbenátky s jogurtem