
Ingredience:
- 65dkg hladké mouky
- 25dkg cukru
- 5 vajec
- 10dkg medu
- 10dkg másla, vše promíchat s
- 1 kypřícím práškem do pečiva
- 1 lžicí sody
- 1 lžicí kakaa
- 1 lžicí skořice
- 1/2balíčku prášku do perníku
- můžeme (nemusíme) přidat i trochu mléka, aby těsto bylo vláčnější
Postup:
Ze surovin důkladně uhněteme těsto, zabalíme do sáčku a necháme do druhého dne uležet v lednici. Nemusí to být celých 24 hodin, stačí uležet. S těstem pracujeme druhý, max. třetí den.
Vyválíme, vykrojíme a upečeme perníčky – na horkovzduch při 175 stupních cca 8-10 minut. Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a to můžeme ještě nechat půl minutky zapéct.
Polevou zdobíme až následující den.

Poleva:
- 15-20dkg cukr moučka (přeoset!)
- 1bílek
- trocha citronové šťávy
Vše smíchat a vyšlehat, případně zahustit ještě cukrem.
Recept je výborný, lety prověřený, od skvělé perníkářky Zdenik8. Posuďte sami v její galerii, jaké skvělé perníčky tvoří!


4 komentáře to 'Perníčky od Zdenik8'
4. 11. 2008
Jsou ty perníčky hned měkké,nebo je třeba je nechat odležet?
4. 11. 2008
Jsou hned měkké, hned po vytažení z trouby, asi po dvou dnech na vzduchu nezakryté malinko obschly, ale zuby si na nich nikdo nevyláme. Déle než 5 dnů zatím nemáme osobně vyzkoušeno, v krabici se jejich stav už nejspíš nezmění.
3. 11. 2009
Perníčky po upečení jsou zlatavé, jak pak zhnědnou, jako to máš ty na obrázku??
3. 11. 2009
Harry, druhá fotka je focená ještě za tepla, takže jsou hnědkavé hned. Jestli se podíváš dobře do receptu, přidává se od těsta skořice a kakao, které způsobí spíše hnědý odstín než zlatavý, když se do těsta kakao nedá. Určitě je ničím jiným nebarvím a ani ničím po upečení nepotírám, pouze tím vajíčkem.