Tak jsem si dnes prvně šlehla! Testovala jsem dnes nový šlehač na této mňamce:

Ostružinový řez
Suroviny na těsto: (menší plech, cca 25x39cm))
- 6 vajec
- 180g moučkového cukru
- 3 PL oleje
- 3 PL kakaa
- dovážit na 180g polohrubou moukou
- 7g prášku do pečiva (cca 1/2 pytlíku)
Suroviny na náplně
- dětské piškoty, marmeláda
- 300ml rostlinné šlehačky
- 2 PL moučk.cukru
- 100g Vanilmixu (nebo jiný krém za studena) + 300ml rozmixovaných ostružin s vodou
- ostružiny
- 300ml rostlinné šlehačky
- 3 PL moučk.cukru
- 150g jogurtového ztužovače + 300ml vody
- topping nebo topfill
Postup:
Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a zašleháme ho. Kakao, mouku a prášek do pečiva smícháme a důkladně zamícháme do vaječné pěny. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Po vychladnutí vrstvíme náplně.
Korpus potřeme marmeládou a poklademe piškotama. Ty můžeme pocákat rumem, nebo ovocnou šťávou, aby změkly. (Jinak se budou špatně krájet, můžeme je i vynechat úplně.)
Vyšleháme Vanilmix s rozmixovanými ostružinami a oslazenou šlehačku zvlášť. Do šlehačky pak postupně přišleháme Vanilmix. Tímto krémem potřeme piškoty a na něj naskládáme ostružiny.
Vyšleháme šlehačku s cukrem, v jiné nádobě rozmícháme ztužovač v teplé vodě, který vlejeme do vyšlehané šlehačky a důkladně sešleháme. Tento krém natřeme na ostružiny a vyrovnáme.
Toppingem nahoru nacákáme šikmé čáry a následně párátkem kolmo přetáhneme čáry, které z toppingu vytvoří efektní vzor. Když se vzor nepovede, nevadí, i tak to bude dobré a v puse se to stejně smíchá.
Necháme důkladně vychladit a k mňamce si uvaříme třeba kafe.
Pro velký úspěch opáčko o tři dny později:

Ostružinový řez

