Tak jsem si dnes prvně šlehla! Testovala jsem dnes nový šlehač na této mňamce:

Ostružinový řez

Ostružinový řez


Suroviny na těsto: (menší plech, cca 25x39cm))

  • 6 vajec
  • 180g moučkového cukru
  • 3 PL oleje
  • 3 PL kakaa
  • dovážit na 180g polohrubou moukou
  • 7g prášku do pečiva (cca 1/2 pytlíku)

Suroviny na náplně

  • dětské piškoty, marmeláda
  • 300ml rostlinné šlehačky
  • 2 PL moučk.cukru
  • 100g Vanilmixu (nebo jiný krém za studena) + 300ml rozmixovaných ostružin s vodou
  • ostružiny
  • 300ml rostlinné šlehačky
  • 3 PL moučk.cukru
  • 150g jogurtového ztužovače + 300ml vody
  • topping nebo topfill

Postup:

Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a zašleháme ho. Kakao, mouku a prášek do pečiva smícháme a důkladně zamícháme do vaječné pěny. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Po vychladnutí vrstvíme náplně.

Korpus potřeme marmeládou a poklademe piškotama. Ty můžeme pocákat rumem, nebo ovocnou šťávou, aby změkly. (Jinak se budou špatně krájet, můžeme je i vynechat úplně.)

Vyšleháme Vanilmix s rozmixovanými ostružinami a oslazenou šlehačku zvlášť. Do šlehačky pak postupně přišleháme Vanilmix. Tímto krémem potřeme piškoty a na něj naskládáme ostružiny.

Vyšleháme šlehačku s cukrem, v jiné nádobě rozmícháme ztužovač v teplé vodě, který vlejeme do vyšlehané šlehačky a důkladně sešleháme. Tento krém natřeme na ostružiny a vyrovnáme.

Toppingem nahoru nacákáme šikmé čáry a následně párátkem kolmo přetáhneme čáry, které z toppingu vytvoří efektní vzor. Když se vzor nepovede, nevadí, i tak to bude dobré a v puse se to stejně smíchá.

Necháme důkladně vychladit a k mňamce si uvaříme třeba kafe.

Pro velký úspěch opáčko o tři dny později:

Ostružinový řez

Ostružinový řez