
Servírované nezapečené těstoviny
Dnes už jsme k obědu odbíhali od pískoviště hotového…
Suroviny:
- 1 kg mletého vepřového masa
- 1 velká cibule
- 1 – 1,5 kila rajčat, nebo velkou plechovku
- koření – Solčanka, bazalka
- sůl
- může být i česnek – množství podle chuti
- 1/2 kg těstovin – vrtule
- olej
- 300g tvrdého sýra, stačí 30%

Vrstvy
Postup:
Na oleji na teflonové pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme mase a orestujeme. Když začne pouštět šťávu, osolíme a trochu podlijeme. Přidáme polévkovou lžíci Solčanky (něco jako Vegeta) a 1 klidně dvě lžíce sušené bazalky. Přidáme na drobno nakrájená rajčata, nebo z plechovky a necháme cca 20 minut dusit. Mezitím uvaříme těstoviny al dante a nastrouháme sýr, najemno nebo klidně nahrubo.
První den servírujeme masovou směs na těstoviny přímo na talíř, zasypeme sýrem a ozdobíme zeleninou – jako na první fotografii nahoře.
Na druhý den připravíme těstoviny do vymazané zapékací mísy, kam postupně skládáme vrstvy těstovin, sýra a masové směsi. Končíme sýrem na povrchu. Připravenou zapékací mísu dáme do ledničky na druhý den k obědu. Zapékací mísu pak dáme do studené trouby a ohříváme na 200stupňů, dokud se sýr napovrchu nezačne roztékat. Pak mísu odkryjeme a necháme povrch zezlátnout.

Zapečené těstoviny
Dobrou chuť!

Servírované zapečené těstoviny


4 komentáře to 'Stejné těstoviny 2x jinak'
30. 8. 2008
Musím říct že byly dobré, no tak až přijedeš, taky udělám něco dobrého. 🙂
30. 8. 2008
LaS, akorát s Váma jsme je měli jen ve verzi „nezapečené“…
Verze „zapečená“ a „nezapečená“ byla před dvěma týdny a fotky čekaly v PC až se mezi dorty uráčím je sem dát…
30. 8. 2008
A já si říkala kde se na té fotce vzala bazalka a žlutá rajčátka, na talíři co si fotila nebyly. 😀
31. 8. 2008
LaS, když já nějak neměla čas si pohrát s tou koláží plnění zapékací mísy. A stejně – jak jsem to tenkrát fofrem plnila a fotila, některé vrstvy jsem nevyfotila… A co se nevešlo k zapékání, to jsme spapkali na talíři…