dsc_3531_fin_640w

Jednou jsem tak pekla koláč a vrazila jsem tam víc jogurtu, než mělo být. A výsledek byl exkluzivní. Tomu říkám pozitivní zkažení receptu a původní verzi už nepeču. Prozatimní rekord jsou 4 stejné koláče během jednoho týdne!

dsc_3507ab_cr640w

Suroviny:

  • 740g bílého jogurtu (dva velké kelímky)
  • 150g cukru krystal
  • 2 vejce
  • 200g polohrubé kukuřičné mouky (může být i pšeničná)
  • 1 prášek do pečiva
  • drobenka: 60g másla, 60g moučk.cukru, 90g hrubé kukuřičné mouky (může být i pšeničná, s kukuřičnou je drobenka krásně žlutá)
  • 1/2kg očištěných jablek, možno i se slupkou, nakrájené na menší plátky
  • 1 balíček skořicového cukru

Postup:

Jogurt, cukry a vejce zamícháme metlou v míse, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu zamícháme. Těsto vylejeme na pečící papír na plechu, posypeme hustě jablky, posypeme skořicovým cukrem a drobenkou. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut. Dávka vyjde na klasický plech.

Dobrou chuť!

dsc_3524_ret_640w