Jednou jsem tak pekla koláč a vrazila jsem tam víc jogurtu, než mělo být. A výsledek byl exkluzivní. Tomu říkám pozitivní zkažení receptu a původní verzi už nepeču. Prozatimní rekord jsou 4 stejné koláče během jednoho týdne!
Suroviny:
- 740g bílého jogurtu (dva velké kelímky)
- 150g cukru krystal
- 2 vejce
- 200g polohrubé kukuřičné mouky (může být i pšeničná)
- 1 prášek do pečiva
- drobenka: 60g másla, 60g moučk.cukru, 90g hrubé kukuřičné mouky (může být i pšeničná, s kukuřičnou je drobenka krásně žlutá)
- 1/2kg očištěných jablek, možno i se slupkou, nakrájené na menší plátky
- 1 balíček skořicového cukru
Postup:
Jogurt, cukry a vejce zamícháme metlou v míse, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu zamícháme. Těsto vylejeme na pečící papír na plechu, posypeme hustě jablky, posypeme skořicovým cukrem a drobenkou. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut. Dávka vyjde na klasický plech.
Dobrou chuť!
15 komentářů to 'Jogurtový koláč s jablky'
25. 10. 2012
Dobrý den. Prosím,ptala jsem se jak velký je medvídek (na plechu se šesti medvídky) v cm? Již dvakrát jsem to psala na stránkách – u rybičky v obchodě, ale asi to tam nefunguje. Můžete mi prosím odpovědět?
Děkuji.
Karolina Konšelová
11. 11. 2012
Rybičko, do toho těsta nepřijde žádný tuk? Koláč je už sice v troubě, ale ptám se kdyžtak pro příště 🙂
11. 11. 2012
Veroniko, žádný, jednak je v těstě tuk z jogurtu a pak tuk z drobenky. Neboj, bude to OK, moji chlapi se toho nemůžou nabažit 🙂
12. 11. 2012
Děkuju, tuk tam opravdu nechybí. Koláč je moc dobrý a myslím, že i docela zdravý, když je tam tolik jogurtu. Nicméně ti moji chlapi – taky mám 3 – vlastně s manželem 4 🙂 – prostě ty ovocné koláče nemusí. Jenže mě nebaví pořád dělat bábovky, perníky, frgály, koláčky atd., tak holt se musí občas „přemoct“ i na ty ovocné.
29. 4. 2013
Rybičko, tenhle váš recept mi seslalo samo nebe! Začínám se te´d prát s dodržováním bezlepkové diety a tak ani nevíte, jak mé srdce zaplesalo, když jsem tu narazila na recept z přirozeně bezlepkových surovin. Po hlavě jsem se vrhla do pečení, když tu jsem zjistila, že nemám polohrubou kukuřičnou mouku. Byla jen hladká a pak instantní polenta. Tak jsem tam frkla instantní polentu a světě div se, vyšlo to! Na těsto jsem nakladla vločky belgické čokolády (mléčné, hořké a bílé), upekla a je to fakt moc dobré! Takže pokud tu budou další bezlepkové recepty, budu jen a jen ráda!
4. 5. 2013
Perfektný…dnes som ho upiekla a ani som nestihla odfotiť. Ďakujem za super recept. Táňa
12. 5. 2013
Ahoj, zkusil jsem, nejak mi nevybehl kyprici prasek, tak je to trochu gumovy, ale chutove mooooc dobry, diky za recept :o)
29. 9. 2013
Já právě dopekla a je fakt výborný. Rychlý, jednoduchý. Měla jsem jen jeden bílý jogurt a místo druhého jsem dala zakysanku, ale vůbec to nevadí.
Přiřazuji si ho k oblíbeným receptům.
1. 10. 2014
Dobrý den, již jsem váš koláč pekla a moc se povedl. Zakoupila jsem v obchodě i kukuřičnou mouku, ale až teď jsem zjistila, že se dělí i na hrubou atd. Já mám kukuřičnou mouku na přípravu polenty (nic víc tam není napsané), mohu ji tedy použít přímo do koláče nebo raději jen na tu drobenku? Děkuji za odpověď.
1. 10. 2014
Pardon, tak jsem si přečetla celé komentáře a odpověď jsem získala 🙂
22. 10. 2014
Ja to ted zkouším měla jsem 1 jogurt tak jsem tam přidala sladkou smetanu snad se to povede….
22. 10. 2014
Teda lidi … ja nejsem žadná dobra cukrařka a ani sladké nejím…. to byla bomba… voněl cely dům….. a bylo to dobré….. žadné dělaní skynutym těstem…. rychlé dobré…. zvladne i začatečnice….
2. 1. 2015
Výborný recept!
9. 5. 2015
Ste blbci
1. 10. 2017
Delala jsem z pohankove mouky, super taky, dik za recept… 🙂