Moje nejoblíbenější jídlo poslední dobou – jak chuťově, tak snadnou a rychlou přípravou 🙂
Suroviny:
1kg bramborových noků (gnocchi, např. v Lidlu chlazený polotovar po 500g, takže 2 balíčky)
1kg brokolice (také dva balíčky)
500-600g kuřecího masa (kuřecí prsa, nebo vykostěné kuřecí stehna, obvykle 1 balení)
250-300g sýra cihly, nahrubo nastrouhat (1balíček)
1 polévková lžíce kari koření
1/2 polévkové lžíce sušeného česneku
sůl
Postup:
Maso nakrájíme na menší nudličky, dáme na velkou teflonovou pánev, kde není třeba přidávat žádný tuk, maso pustí svůj (já dávám do teflonového hrnce, ve kterém na závěr také všechno smíchám), na silnější teplotu maso osmahneme, jakmile se zatáhne, přidáme kari a česnek, jakmile začne pouštět šťávu osolíme, zakryjeme poklicí a necháme dusit. Malé nudličky budou rychle, stačí 15 minut, pokud maso pustilo málo šťávy a tuku, trošku podlejeme, ale oprtavdu jen trošku. Zatím necháme brokolici projít varem, nebo ji necháme trochu změknout v páře. Zároveň uvaříme také noky ve slané vodě, používám polotovar, je to rychlejší, ale domácí jsou domácí… Noky slejeme jakmile nám vyplavou na hladinu. Okapanou brokolici rozdělíme na menší růžičky a přidáme do hrnce k masu, přidáme také okapané noky a všechny suroviny smícháme. Do směsi zamícháme také 2/3 strouhaného sýra. Nasypeme na pekáč, do kterého používám pečící papír k urychlení mytí pekáče. Pokud se nám všchny suroviny nevejdou na pánev, pak je můžeme do pekáče vrstvit postupně. Dáme zapéct do trouby na 10 minut při 200 stupních Celsia, ke konci pečení povrch posypeme zbytlkem strouhaného sýra a dopékáme, dokud se sýr neroztaví a nechytne zlatavou barvu.
Dobrou chuť!
5 komentářů to 'Zapečené gnocchi s brokolicí a kuřecími nudličkami'
1. 4. 2012
Mńam, také tak dělám.
24. 4. 2012
Děkuju za tip. Dnes jsem podle receptu vařila a chutnalo nám.
19. 6. 2012
vyskusane…mňamozne…:) moj drahy mal bobule za usami 🙂 chutilo nam obom…dakujem za recept .)
16. 11. 2012
Je to mňamka!!!
3. 11. 2013
Vypadá to nádherně. Dnes vyzkouším, s trochou smetany navíc 🙂