Jednoduchý, rychlý, efektní – ano, tady jste správně!

Suroviny:
- tmavé těsto: 1 vejce, 80 g oleje, 250 ml mléka, 150 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, , 3 lžíce kakaového prášku, 1 lžička skořice,
- světlé těsto: 1 vejce, 80 g oleje, 250 ml mléka, 150 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva,
- rybíz (stačí 200 – 250g)
Postup:
Připravíme si tmavé a světlé těsto. Jde to velmi jednoduše, suroviny pouze důkladně zamícháme – nejprve ty „mokré“ s cukrem a pak přidáme směs suchých surovin. Nešleháme, opravdu pouze zamícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, na který vylejeme nejprve tmavé těsto a rozetřeme stěrkou. Na něj pak opatrně rovnoměrně rozlejeme světlé těsto a také rozetřeme stěrkou. Povrch posypeme rybízem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů Celsia pod dobu 25 minut.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dobrou chuť!






