Jednoduchý, rychlý, efektní – ano, tady jste správně!

dsc_9765_dvoubarevny_rybizovy_fin_640w

Suroviny:

  • tmavé těsto: 1 vejce, 80 g oleje, 250 ml mléka, 150 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, , 3 lžíce kakaového prášku, 1 lžička skořice,
  • světlé těsto: 1 vejce, 80 g oleje, 250 ml mléka, 150 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva,
  • rybíz (stačí 200 – 250g)

Postup:

Připravíme si tmavé a světlé těsto. Jde to velmi jednoduše, suroviny pouze důkladně zamícháme – nejprve ty „mokré“ s cukrem a pak přidáme směs suchých surovin. Nešleháme, opravdu pouze zamícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, na který vylejeme nejprve tmavé těsto a rozetřeme stěrkou. Na něj pak opatrně rovnoměrně rozlejeme světlé těsto a také rozetřeme stěrkou. Povrch posypeme rybízem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů Celsia pod dobu 25 minut.

dsc_9717_hnede_350w dsc_9729_bile_350w
dsc_9731_posypane_350w dsc_9739_upeceno_350w

Dobrou chuť!

dsc_9748_pocukrovana_740w

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz, www.oblubenerecepty.sk