dsc_6102_jezci_fin_640w

Pro rozzářená očka svých dětí jsem oprášila recept na ježečky, které jsem ve své nové, ale již 3 roky zaběhnuté kuchyni, ještě nedělala.

Několik dnů seděli na plechu upečení a nespálení, načež manžel se už podivoval, proč prý to konečně neupeču a co z toho vlastně bude… Dnes se ježci dočkali svého čokoládovo-kokosového kabátku, oček a čumáčků.

Dočkaly se také pařížské rohlíčky, kterých zbyla pouhá polovina, když tak na plechu v kuchyni čekaly a čekaly a čekaly…

dsc_6064_rohlicky1_640w

Některé z nich dostaly na záda ještě batůžek čokoládového krému a po důkladném vychlazení ještě čokoládovou pláštěnku:

dsc_6071_rohlicky2_640w

dsc_6100_rohlicky3_640w

Na rohlíčky jsem použila recept od Zorky s názvem „Pařížské rohlíčky II„. Dělala jsem je cca 5cm dlouhé a vyšlo přesně 102 kousků. Pekla jsem je 15 minut při 150 stupních Celsia. Suverénně nejoblíbenější provedení rohlíčků je tzv. „rovnou z plechu“ anebo „pršela čokoláda“. Tentokrát pršela z obrovské stříkačky, což při tak malém množství považuju za super nápad bez ušpinění kuchyně a zbytkové čokolády v koši – ve srovnání s motáním kornoutku a zdobením klasickou cestou:

dsc_6109_rohlicky4_640w