
Dobrou chuť!


Suroviny: 2vejce, 125ml mléka, 140g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 125g bílý nebo jahodový jogurt (útržky jahod udělají zajimavý růžový efekt na řezu – což krásně ladí s růžovým cukrovým zdobením), 250g hladká mouka, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 citrony
Postup: V jedné míse vyšleháme metličkou mokré suroviny a ve druhé míse smícháme suché suroviny. Necháme vyhřát troubu na 180stupňů. Těsně před plněním formiček zamícháme suché suroviny do mokré směsi. Nakonec přidáme šťávu z 1,5 citronu. Hutší těsto plníme lžící, zbytečně neotálíme a plníme dvě lžíce do jedné formičky. Pečeme 20 minut.

Zdobení: Metličkou důkladně zamícháme moučkový cukr do šťávy z 1/2 citronu. Cukr dávkuju od oka, dokud není poleva dostatečně hustá. Řídká vám bude příliš stékat z povrchu. Muffinky nepolévám, ale namáčím jejich vršek do polevy. Před zaschnutím posypeme cukrový zdobením. Nebo je necháme zaschnout a necháme děti, aby si je dozdobily cukrovou polevou z tuby.




5 komentářů to 'Citronové muffinky s jahodovým jogurtem'
14. 3. 2010
uáááá, ty budu muset vyzkoušet 🙂 naposledy jsem pekla muffiny z ovesných vloček, banánu, jablka a jedla jsem je jen já, asi vypadaly příliš zdravě, tak vyzkouším jogurtové, vypadají fakt chutně 🙂
15. 3. 2010
ahoj rybičko, jen mám dotaz, ty muff.formičky máte od tchiba? kámoška mě upozorňovala, že nějaké hezké barevné mají v obchodě..:-)
Jinak bezva recept, vyzkouším;-)
15. 3. 2010
Jituli, ano, měly by být teď v Tchibu, ale já je mám už nějakou chvíli z Jysku. Od té doby jsem je tam taky párkrát znovu viděla, asi je mají průběžně, v Tchibu to bude nárazová akce a jsou v jiných barvách.
1. 6. 2011
jestli tomu dobře rozumím, tak do těsta se žádný cukr nedává ?Moučka co je tam napsaná patří jen do polevy ? Není to pak moc kyselé ?
1. 6. 2011
Lucko, k polevě je napsáno, že cukr dávkuju od oka. Takže odvážených 140g moučkového cukru jde se suchými surovinami do těsta.