dsc_0314_rolada_fin_640w

Suroviny: těsto: 5 vajec, 150g moučkového cukru, 150g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, krém: 1plechovka vařeného Salka, 250g másla, náplň: 4-5 lžic jahodového Frutafillu nebo okapaných kompotovaných jahod, na ozdobu strouhaný kokos.

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přešleháme. Vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180stupních Celsia po dobu 10 minut. Ještě horké srolujeme i s papírem. Na krém svaříme pechovku Salka den předem asi 1,5 hodiny zcela ponořené ve vodě. Druhý den vychladlý karamel ze Salka zašleháme do vyšlehaného másla. Vychladlé těsto opatrně rozmotáme, potřeme krémem a na okraj, který bude smotaný uprostřed rolády rozprostřeme jahody. Roládu smotáme a necháme chladit. Vychladlou potřeme zbytkem krému a obalíme ve strouhaném kokosu.

Příklad použití: Kovářova kobyla chodí bosa – aneb drobet jednoduchých cukrů na párty s dieťákama 😀

dsc_0329_rol_640w