Suroviny: těsto: 5 vajec, 150g moučkového cukru, 150g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, krém: 1plechovka vařeného Salka, 250g másla, náplň: 4-5 lžic jahodového Frutafillu nebo okapaných kompotovaných jahod, na ozdobu strouhaný kokos.
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přešleháme. Vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180stupních Celsia po dobu 10 minut. Ještě horké srolujeme i s papírem. Na krém svaříme pechovku Salka den předem asi 1,5 hodiny zcela ponořené ve vodě. Druhý den vychladlý karamel ze Salka zašleháme do vyšlehaného másla. Vychladlé těsto opatrně rozmotáme, potřeme krémem a na okraj, který bude smotaný uprostřed rolády rozprostřeme jahody. Roládu smotáme a necháme chladit. Vychladlou potřeme zbytkem krému a obalíme ve strouhaném kokosu.
Příklad použití: Kovářova kobyla chodí bosa – aneb drobet jednoduchých cukrů na párty s dieťákama 😀
2 komentáře to 'Obyčejná jahodovo karamelová roláda'
25. 1. 2010
Pěkná roláda. Já si na roládu ještě netroufla, vždycky se bojím, že se mi popraská, nebo že se v troubě přesuší apod. Krém ze Salka mám moc ráda a v kombianci s jahodami musí chutnat vážně báječně. Hned bych si kousek dala.
25. 1. 2010
Madlo, roládu jsem pekla už mockrát a nechápu proč, ale tentokrát se mi 2x zlomila při rozmotávání. A to jsem ji opravdu nepekla dlouho, takže vysušená nebyla. Každopádně kožíšek ze strouhaného kokosu nalepený na tenké vrstvě krému vše dostatečně zakryl. Takže se toho neboj a oblékni ji pak také do kokosového kožíšku! Po zatuhnutí opravdu nikdo nic nepoznal.
PS: I když jsem měla tiky, že ten plát upeču znovu a podruhé nepopraská, nebylo už času, byla to taková rychlovka…