
Suroviny: 12 lžic mléka, 1 vejce, 250g Hery nebo másla, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí, nastrouhaná kůra z půlky citronu, pokud děláme rohlíčky po sladku. Pokud bude náplň na slano, můžeme přidat oblíbený druh bylinky.
Tvarohová náplň: 250g tvarohu polotučného, dvě lžíce moučkového cukru, jedna lžíce Vanilmixu (nebo pudinového prášku)
Postup: Ze surovin zpracujeme těsto. Můžeme ho nechat zpracovat v pekárně. Těsto je dost tučné a je podobné lineckému těstu na koláč. Bez kynutí můžeme hned těsto zpracovávat, rozdělíme jej na 5 dílů, z každého vyválíme kruh a kolečkem na pizzu rozdělíme na 8 klínků. Rozdělíme náplň po lžičce na každý dílek a motáme rohlíčky.
![]() |
![]() |
Po prvním ohnutí můžeme mírně přimáčknout, aby náplň nevytékala, pokud použijeme na zahuštění Vanilmix, vytékat nebude, ani kdyby se rohlíček pootevřel. Rohlíčky skládáme na plech s papírem a necháme kynout než se nám vyhřeje trouba na 180 stupňů Celsia. Pak rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 12 minut.
![]() |
![]() |
Za inspiraci děkuji mamince Lence. Příště si je dáme ve slané variantě!






6 komentářů to 'Křehké rohlíčky s tvarohem'
10. 1. 2010
Tak tomu říkám opravud vypečené rohlíčky. K nedělní snídani jako dělané. Hned bych si dala, mňam, vypadají opravdu lákavě. určitě vyzkouším!
11. 1. 2010
Tak to je další varianta do mé „sbírky receptů na rohlíčky“, tentokrát se sušeným droždím…vypadají krásně, povedly se ti!
11. 1. 2010
Holky, díky, já ten recept zkoušela jen tak, nic moc jsem nečekala, když to bylo bez kynutí a tak málo tekutiny… A nakonec taková paráda!
15. 1. 2010
Děkuju moc za tento recept, už jsem je vyzkoušela, udělala jsem na zkoušku čtyři druhy(z jedné várky) a byly všechny vynikající! 🙂
19. 11. 2011
Už se chystám na pečení. Dneska se vůbec nezastavím, ale těším se na výsledek:-)
23. 9. 2013
jestli mohu doporučit náplň tak dokonalá je skořice s cukrem. Dělám je už několik let a skořice je nejlepší fakt 😀