Jak jsme si dali kapra nejen na Vánoce, nejen smaženého a nejen s brsalátem…
Ingredience?
Kapr. Kmín. Drobet másla. Samozřejmě sůl.
Postup?
Naporcovat a nasolit. Odležet. Hodit na plech a zasypat kmínem. Upéct.
Poznámka:
A protože nikdo nikde u masa pořádně nenapíše, jak dlouho a na jaké grády, my rybu pečeme na horkovzduch, na 200stupňů Celsia a 20 minut, kapr má porce tlustší.
Příloha?
No než budou nové brambory, ze starých se hodí udělat brkaši!
Dobrou chuť!
3 komentáře to 'Kapr na kmíně'
9. 4. 2009
brkaše … teď je to sezónně nejoblíbenější příloha :-))))
a vařit se má sezonně 🙂 jak říká šéf :-))))
a ryba 🙂 jak říkaj kluci :-)))
9. 4. 2009
Sněhu, sezona nesezona, brkaše mi nikdy nepřirostla. Ale u nás ji dělává manžel a to já se s chutí pak nechám pozvat 😀 A na kapříka rybička letí taky!!!
23. 11. 2013
co je to brkaše???