090306_dsc_1940_salat_800_wod

Suroviny:

  • 300g bílé ředkve nastrouhat nahrubo
  • 80-100g červené papriky (cca 1/2) nakrájet na drobné kostičky
  • 250g tvarohu (tučnost podle toho, na co si troufá vaše linie)
  • cca 2-4 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžičky Solčanky (obsahuje sůl, použijete-li přípravek bez soli, musíte přisolit zvlášť)
  • podle chuti a sezóny kousek nasekaných bylinek, ale nemusí být, ředkev je chuťově výrazná – pikantní

090306_dsc_1899_paprika_vod

Postup:

Připravené suroviny důkladně vidličkou zamícháme, konzistenci upravíme množstvím jogurtu. Podáváme s paprikou, čínským zelím a „neděliči“ mohou i s pečivem.

Dobrou chuť!

PS: „Nedělič“ = osoba, která se nestravuje dle zásad dělené stravy. Ortodoxní „děliči“ vynechají tvaroh a nahradí ho jogurtem.