
Suroviny:
- 300g bílé ředkve nastrouhat nahrubo
- 80-100g červené papriky (cca 1/2) nakrájet na drobné kostičky
- 250g tvarohu (tučnost podle toho, na co si troufá vaše linie)
- cca 2-4 polévkové lžíce bílého jogurtu
- 2 lžičky Solčanky (obsahuje sůl, použijete-li přípravek bez soli, musíte přisolit zvlášť)
- podle chuti a sezóny kousek nasekaných bylinek, ale nemusí být, ředkev je chuťově výrazná – pikantní

Postup:
Připravené suroviny důkladně vidličkou zamícháme, konzistenci upravíme množstvím jogurtu. Podáváme s paprikou, čínským zelím a „neděliči“ mohou i s pečivem.
Dobrou chuť!
PS: „Nedělič“ = osoba, která se nestravuje dle zásad dělené stravy. Ortodoxní „děliči“ vynechají tvaroh a nahradí ho jogurtem.


5 komentářů to 'Tvarohový salát s bílou ředkví'
7. 3. 2009
zrovna tento týden jsem na bílou ředkev nakukovala, ale nevěděla co s ní … 🙂
hmmm, o to být „děličem“ jsem se už párkrát snažila, ale jaksi mi to vždycky připadalo jako hrozné studování …
7. 3. 2009
No vidíš, tak se pro ni v pondělí vrátíš a uděláš si salátek. No a ta dělená strava mi osobně ze všech roztodivných pravidel připadá nejjednodužší. Skoro i jednodužší než vegetariánství s veganama… Už si o ní dopisuju i s šéfkuchařem naší kantýny, nějaký šotek mu tam na dělenou „5“-ku podstrčil žemlovku s tvarohem (fijú!) Nakonec je prý rád, že má „znalé“ strávníky.
7. 3. 2009
Jo a k dělené stravě tady postupně něco přibude…
17. 10. 2012
Můžu se zeptat co je Solčanka? Děkuji.
18. 10. 2012
Solčanka je jako vegeta, jen bez glutamanu, takže zdravější. Existují výrobky i bez obsahu soli.