
Šlehačková se šlehačkou a švestkami
Ingredience:
- 200ml/200g šlehačky ke šlehání
- 200g krystalového cukru
- 3 celá vejce
- 240g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- ovoce, případně i něco na posyp
Jelikož mám pokažený ruční šlehač, spáchala jsem dnes buchtu pouze „míchanou“.
Postup:
V míse metlou sešleháme šlehačku s cukrem a vejci. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne řídké těsto, které vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Můžeme ho taky vyložit pečícím papírem. Na těsto naskládáme klínky švestek. Posypala jsem je pak oříškovým krokantem. Pečeme při 180 stupních maximálně 25-30 minut, do zhnědnutí.

Připraveno na plechu

