Servírované nezapečené těstoviny

Servírované nezapečené těstoviny

Dnes už jsme k obědu odbíhali od pískoviště hotového…

Suroviny:

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • 1 – 1,5 kila rajčat, nebo velkou plechovku
  • koření – Solčanka, bazalka
  • sůl
  • může být i česnek – množství podle chuti
  • 1/2 kg těstovin – vrtule
  • olej
  • 300g tvrdého sýra, stačí 30%
Vrstvy

Vrstvy

Postup:

Na oleji na teflonové pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme mase a orestujeme. Když začne pouštět šťávu, osolíme a trochu podlijeme. Přidáme polévkovou lžíci Solčanky (něco jako Vegeta) a 1 klidně dvě lžíce sušené bazalky. Přidáme na drobno nakrájená rajčata, nebo z plechovky a necháme cca 20 minut dusit. Mezitím uvaříme těstoviny al dante a nastrouháme sýr, najemno nebo klidně nahrubo.

První den servírujeme masovou směs na těstoviny přímo na talíř, zasypeme sýrem a ozdobíme zeleninou – jako na první fotografii nahoře.

Na druhý den připravíme těstoviny do vymazané zapékací mísy, kam postupně skládáme vrstvy těstovin, sýra a masové směsi. Končíme sýrem na povrchu. Připravenou zapékací mísu dáme do ledničky na druhý den k obědu. Zapékací mísu pak dáme do studené trouby a ohříváme na 200stupňů, dokud se sýr napovrchu nezačne roztékat. Pak mísu odkryjeme a necháme povrch zezlátnout.

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Dobrou chuť!

Servírované zapečené těstoviny

Servírované zapečené těstoviny