Těšíte se na Vánoce? Jestli ano, můžete začít trénovat přípravy něčím letnějším:
Ježci

Ježci

Ingredience:
  • 180 g hl.mouky
  • 100g tuku (Hera,Perla)
  • 50g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 80 půlek lískových oříšků
Na polevu a zdobení:
  • 100g čokolády
  • 50g ztuženého tuku
  • kokos
Postup:
Těsto rozdělíme na 80 dílků, do každého zabalíme půl ořechu a kousky vytvarujeme do podoby ježků. V místě očí vytvoříme špejlí důlky. Pečeme při teplotě 130 st.15 min. Necháme vychladnout a namočíme vždy půlku ježka do čokolády a následně do kokosu. Oči a čumáčky vyznačíme čokoládou.
Slyšela jsem, že lze péct i na 170-180st, jen nemám vyzkoušeno jak dlouho.
S ježky můžou pomáhat už tříleté děti, tak veselou zábavu!